Ανδρουλάκης: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Ανοιχτό να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εφόσον υπάρξει τέτοιο θέμα είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Την ανάγκη το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ένας εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος εφόσον τεθεί κάτι τέτοιο.
«Το συνέδριο πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του.
Αυτό σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ανδρουλάκης εκφράζοντας την αντίθεση του σε εξπρές διαδικασίες που «απαξιώνουν την ιστορία μας».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας, ο κ.Ανδρουλάκης σημείωσε πως θα τοποθετηθεί δημόσια στην περίπτωση που τεθεί ένα τέτοιο θέμα.
Αναφερόμενος στις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών η μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε λάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από τη Γαλλία και την Ολλανδία και όχι να φέρει μία συμφωνία «διχάζοντας τον Ελληνικό λαό για μικροπολιτικούς στόχους».
Όπως είπε, καθώς η συμφωνία συνδέει την αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό των Σκοπίων με το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, υπάρχει ο κίνδυνος «να μπουν στο ΝΑΤΟ αλλά να μην υπάρχει erga omnes αν δεν κάνει πίσω ο Μακρόν».
Για το προσφυγικό, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τους κακούς χειρισμούς τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτής της Νέας Δημοκρατίας με τη χώρα μας να «εξευτελίζεται σε όλο τον κόσμο» παρά τα 1,7 δις ευρώ που έλαβε από την Ευρώπη.
Υπογράμμισε επίσης, ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για εξέταση 70.000 αιτήσεων σε τρεις μήνες είναι μη ρεαλιστική.
«Αντί ο Πρωθυπουργός να προτείνει εσωτερική μετεγκατάσταση πρέπει να διεκδικήσει από το Συμβούλιο δύο πράγματα, βραχυπρόθεσμα ένα νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης με την ρήτρα ότι όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες να τους επιβάλλεται πρόστιμο και να αναστέλλεται η συμμετοχή τους στην συνθήκη Σένγκεν και μακροπρόθεσμα την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου την οποία μπλοκάρει το ΕΡΡ, η πολιτική του οικογένεια με επικεφαλής τον κ. Κουρτς, ώστε η Ελλάδα να μην είναι η Ευρώπη όμηρος του Ερντογάν» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS