Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Cavusoglu στον Maas (Γερμανός ΥΠΕΞ): Μην μας κουνάτε το δάχτυλο

Προειδοποιήσεις Cavusoglu στον Maas (Γερμανός ΥΠΕΞ): Μην μας κουνάτε το δάχτυλο
Συνάντηση αύριο στην Άγκυρα θα έχουν Cavusoglu και Μaas
«Είστε ευπρόσδεκτος στην Τουρκία, αλλά όχι με υψωμένο το δάχτυλο». Με αυτή τη φράση απάντησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu στην ανακοίνωση της επίσκεψης του Γερμανού ομολόγου του, Heiko Maas, αύριο 25/10 στην 'Αγκυρα.
O Μaas μέσω twitter είχε παραθέσε τρεις όρους που θα θέσει στον Cavusoglu: «Η εκεχειρία πρέπει να διαρκέσει και ο άμαχος πληθυσμός να προστατευθεί. Στην αντιμετώπιση των προσφύγων η Τουρκία πρέπει να τηρήσει το Διεθνές Δίκαιο. Και πρέπει να στηρίξει την πολιτική διαδικασία, αντί να την τορπιλίζει».
Περίπου τρεις ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση από την 'Αγκυρα, με ανάρτηση του κ. Τσαβούσογλου επίσης στο Twitter: «Αγαπητέ Χάικο Μάας, χαίρομαι για την επίσκεψή σου στην Τουρκία. Μας είσαι πάντα ευπρόσδεκτος. Αλλά όχι με υψωμένο δάχτυλο. Όποιος κάνει τον δάσκαλο στην Τουρκία, πρέπει να υπολογίζει και σε ανάλογη απάντηση», έγραψε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Maas από την πλευρά του, σε εμφάνισή του στην γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF επανέλαβε ότι τη θέση ότι η «τουρκική εισβολή» στην βόρεια Συρία «δεν νομιμοποιείται από το Διεθνές Δίκαιο» και για αυτό, όπως τόνισε, «υπάρχουν σαφείς συνέπειες, ότι ο τουρκικός στρατός πρέπει να αποχωρήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης