Βρούτσης: Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού - Τα χρήματα θα επιστραφούν σε όλους στο ακέραιο

Βρούτσης: Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού - Τα χρήματα θα επιστραφούν σε όλους στο ακέραιο
"Θα δώσουμε τα αναδρομικά με βάση τις αντοχές της οικονομίας", τόνισε ο Γ. Βρούτσης
Αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών από 1η Ιανουαρίου 2020 μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, αλλά και αύξηση στις επικουρικές για συντάξεις από τα 1.300 ευρώ και πάνω από την ημέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού, περιλαμβανομένων των αναδρομικών, με βάση την απόφαση του ΣτΕ,  ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
 «Το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις», υπογράμμισε ο υπουργός , ξεκαθαρίζοντας πως «θα δώσουμε τα αναδρομικά με βάση τις αντοχές της οικονομίας».
 «Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτυπώνουν τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου.
Θα διορθώσουμε τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου» τόνισε, όπως μεταδίδει το skai.gr.
Σημείωσε πως  «το νέο ασφαλιστικό θα το κτίσουμε πάνω στις ραγές των αποφάσεων της δικαιοσύνης για να μην ενέχονται στοιχεία αμφισβήτησης και να μην μπαίνουν σε αγωνία οι συνταξιούχοι».
Όπως ανέφερε, «τo εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας.
Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό».
Για τις επικουρικές ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω, 465.512 συνταξιούχοι είναι πάνω από αυτά τα όρια και θα δουν πραγματικά αύξηση.
Όπως είπε «από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται.
Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή».
Ξεκαθάρισε ότι «τα λεφτά θα επιστρέψουν  προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου», καθώς και ότι «δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS