Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Αναγκαίος ο διάλογος για την Παιδεία, όπως και η αναζήτηση συναινέσεων

Φίλης: Αναγκαίος ο διάλογος για την Παιδεία, όπως και η αναζήτηση συναινέσεων
"Θεωρούμε αναγκαίο ο διάλογος να επιδιώκει την αναβάθμιση και τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, ως κοινωνικού αγαθού", αναφέρει ο Ν. Φίλης
«Ο διάλογος για την Παιδεία είναι αναγκαίος, όπως και η αναζήτηση συναινέσεων, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες των κομμάτων», τονίζει σε συνέντευξή του στη Real news ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
Ο ίδιος αναφέρει ότι «την Τρίτη θα συναντηθούμε με την υπουργό Παιδείας.
Θεωρούμε αναγκαίο ο διάλογος να επιδιώκει την αναβάθμιση και τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, ως κοινωνικού αγαθού.
Υποστηρίζουμε τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, ως κυβέρνηση, είμαστε όμως έτοιμοι να συζητήσουμε αλλαγές, υπό την καθοριστική προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια εκπαίδευση».
Κληθείς να απαντήσει εάν συμφωνεί με την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πολυσυλλεκτικό κόμμα, ο κ. Φίλης επισημαίνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε συνθήκες κοινωνικής απόγνωσης και αποδιάρθρωσης του παραδοσιακού αρχηγικού δικομματισμού».
Κατά τον ίδιο, «η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν είναι προς τα πίσω, με την αναβίωση του αυταρχικού μοντέλου μονοκομματικής αυτοδυναμίας».
«Είναι αναγκαία η συγκρότηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα οδηγούν και σε κυβερνητικές συνεργασίες στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων», υπογραμμίζει ο κ.Φίλης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης