Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζέρβας: Η γενιά μας να μην αφήσει λευκές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της χώρας – Τζιτζικώστας: Η σκέψη μας βρίσκεται και στο μέλλον

Ζέρβας: Η γενιά μας να μην αφήσει λευκές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της χώρας – Τζιτζικώστας: Η σκέψη μας βρίσκεται και στο μέλλον
Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Κ. Ζέρβας  και οι εκπρόσωποι των κομμάτων
Στα μηνύματα της ημέρας αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Κ. Ζέρβας, αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων, μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, δήλωσε πως «είναι διπλή μέρα χαράς, διπλή μέρα γιορτής για την πόλη», καθώς «γιοράζει τον Άγιο Δημήτριο, προστάτη και πολιούχο της που έζησε και μαρτύρησε σε αυτά εδώ τα χώματα.
Γιορτάζει όμως και την απελευθέρωσή της».
Ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε πως «η απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό έγινε ως επιστέγασμα των αγώνων του έθνους» και υπογράμμισε ότι «δικό μας χρέος, η δική μας γενιά να μην αφήσει λευκές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της χώρας αυτής της γης.
Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για να έχουμε την πόλη και τη χώρα μας στον αγώνα της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης».
 Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας,  Απ. Τζιτζικώστας,  δήλωσε ότι «σήμερα γιορτάζει η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη.
Και βέβαια σε μια τέτοια λαμπρή γιορτή, η σκέψη μας βρίσκεται, εκτός από τους προγόνους μας και τις θυσίες που έκαναν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, και στο μέλλον αυτής της πόλης.
 Στο πώς όλοι μαζί σε συνεργασία, με συνεννόηση, θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μητρόπολη που θα στηρίζεται στο εμπόριο, στην καινοτομία, που θα υποστηρίζει και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών που ζουν αλλά και που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη.
Εμείς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε ταγμένοι ακριβώς σ' αυτό τον στόχο».
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σήμα των μακεδονικών προϊόντων, ανέφερε ότι «η Μακεδονία είτε με "k" τη γράψει κανείς, είτε με "c", είτε με κεφαλαία είτε με μικρά γράμματα, είτε με ίσια είτε ανάποδα, είναι μία και είναι ελληνική».
Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Στ. Καλαφάτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, τόνισε ότι «η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωσή της.
Τιμά τους απελευθερωτές και αναλαμβάνει το χρέος να διαδώσει παντού, σε όλο τον κόσμο, ότι η κληρονομιά είναι της Μακεδονίας, είναι ελληνική. Χρόνια πολλά στη Δημητρούλα, στον Δημήτρη, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Α. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, συναντά τις προκλήσεις του μέλλοντος με γνώση των προβλημάτων, με βαθιά πίστη στην αξιοσύνη των ανθρώπων της».
Όπως δήλωσε, ««εκ μέρους του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουμε τις ευχές μας στη Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της για υγεία και δύναμη, με ανθρωπιά, ευαισθησία και αλληλεγγύη.
Η Θεσσαλονίκη, η πόλη μας, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, συναντά τις προκλήσεις του μέλλοντος, με γνώση των προβλημάτων, με βαθιά πίστη στην αξιοσύνη των ανθρώπων της και με απόλυτο δυναμισμό για τους αγώνες που θα συνεχιστούν όπως και οι διεκδικήσεις.
Χρόνια πολλά».
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδης, ανέφερε ότι  «η καλύτερη τιμή την ημέρα απελευθέρωσης μιας πόλης είναι να της δώσεις προοπτική στο μέλλον και στους πολίτες της να δώσεις την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Μπορούμε όλοι μαζί αυτό να το κάνουμε.
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης