Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προβάδισμα 16% για τους Συντηρητικούς του Johnson που φθάνουν στο 40% - Στο 24% οι Εργατικοί

Βρετανία: Προβάδισμα 16% για τους Συντηρητικούς του Johnson που φθάνουν στο 40% - Στο 24% οι Εργατικοί
Tα ποσοστά υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μέτρηση
Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson διατηρεί προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ενόψει της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα για το αν θα διεξαχθούν πρόωρες γενικές εκλογές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Opinium.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μέτρηση πριν από οκτώ ημέρες και ανέρχονται στο 40%, ενώ το Εργατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 24%.
Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, στο 15%, ενώ το κόμμα Brexit του Nigel Farage βρίσκεται στο 10%.
Ο Johnson εξελέγη από το μέλη του κόμματός του τον Ιούλιο για να ξεπεράσει το αδιέξοδο γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, αφού απέτυχε να περάσει τη συμφωνία για το διαζύγιο από το κοινοβούλιο εγκαίρως, προκειμένου η χώρα να φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
Οι βουλευτές θα ψηφίσουν τη Δευτέρα (28/10) εάν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, όμως τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποδείξει ότι είτε θα απόσχουν είτε θα ψηφίσουν αρνητικά, γεγονός που σημαίνει ότι ο Johnson είναι απίθανο να εξασφαλίσει τη στήριξη των δύο τρίτων των βουλευτών που χρειάζεται.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 23ης και 25ης Οκτωβρίου.

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης