Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ: Εκτίθεται ο Cavusoglu με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ελληνικών επιθέσεων σε πρόσφυγες

ΥΠΕΞ: Εκτίθεται ο Cavusoglu με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ελληνικών επιθέσεων σε πρόσφυγες
«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Απορρίπτει κατηγορηματικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Mevlut Cavusoglu, περί επιθέσεων των Ελλήνων σε βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο.
«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές», σημειώνει ο υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού.
Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζει σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης