Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Η Κίνα πρέπει να διευκολύνει τη λειτουργία των ξένων τραπεζών και να αμβλύνει τους συστημικούς κινδύνους

HSBC: Η Κίνα πρέπει να διευκολύνει τη λειτουργία των ξένων τραπεζών και να αμβλύνει τους συστημικούς κινδύνους
Η Κίνα έχει εντείνει το άνοιγμά της στον τεράστιο χρηματοπιστωτικό κλάδο, εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Η Κίνα θα πρέπει να διευκολύνει το ρυθμιστικό πλαίσιο, ώστε οι ξένες τράπεζες να λαμβάνουν άδειες και να συμβάλλουν στην αύξηση των καταθέσεων στη χώρα, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της HSBC.
Ο Peter Wong, αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων της HSBC στην Ασία και τον Ειρηνικό, είπε επίσης σε οικονομικό φόρουμ στη Σαγκάη ότι η Κίνα πρέπει να βελτιώσει την εταιρική διακυβέρνηση και την προστασία των επενδυτών αλλά και να αμβλύνει τους συστημικούς κινδύνους.
«Δεν θέλουμε πραγματικά να έχουμε άλλη μια κατάσταση ... παρόμοια με την κρίση Lehman στην Κίνα», δήλωσε ο Wong, αναφερόμενος στην κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας που πυροδότησε την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.
Η Κίνα έχει εντείνει το άνοιγμά της στον τεράστιο χρηματοπιστωτικό κλάδο, εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν πλήρως τους τομείς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, και αμοιβαίων κεφαλαίων σε ξένους επενδυτές το 2020.
Ο Wong δήλωσε ότι οι χαλαροί κανόνες περί ξένης ιδιοκτησίας είναι πολύ σημαντικοί για την HSBC, η οποία, εκτός από τις τραπεζικές δραστηριότητες, κατέχει επίσης ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και μεσιτείας στην Κίνα.
Αλλά άλλοι κανονισμοί πρέπει επίσης να χαλαρώσουν, είπε ο Wong προκειμένου να επιτραπεί στην HSBC να επεκτείνει τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες πιο εύκολα σε νέες πόλεις και επαρχίες στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης