Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Η 44 χρονη Sophie Wilmès η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας

Βέλγιο: Η 44 χρονη Sophie Wilmès η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας
Η Wilmes, θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Charles Michel που αναλαμβάνει την προεδρεία του Ευρωπαικού Συμβουλίου
Η 44χρονη υπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου Sophie Wilmès ορίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός, μια θέση που αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα στην ιστορία της χώρας.
Η Wilmes, που είναι γαλλόφωνη και ανήκει στο Φιλελεύθερο κόμμα θα ορκιστεί ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τον διορισμό της, ακόμη και εντός της ημέρας. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, που ανήκει στο ίδιο κόμμα, Charles Michel αναλαμβάνει την 1η Δεκεμβρίου την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οπότε αποχώρησε από τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός .
Ο 43χρονος σήμερα Charles Michel είχε γίνει το 2014 οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νεαρότερος πρωθυπουργός του Βελγίου, σε ηλικία 38 ετών. Από τον περασμένο Δεκέμβριο κυβερνά ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μετά την απόφαση του κόμματος των εθνικιστών Φλαμανδών να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, ακόμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Βέλγιο.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός συνεχάρη την νέα πρωθυπουργό σε μήνυμά του στο Twitter λέγοντας «συγχαρητήρια στη Sophie Wilmès η οποία θα προταθεί στον βασιλιά για τη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού».
Η Wilmes από την πλευρά της έγραψε στο Twitter ότι «θα κάνω τα πάντα για να εργαστώ ώστε να διασφαλίσω τη σταθερότητα και τη συνέχεια στις τρέχουσες υποθέσεις».
Η νέα πρωθυπουργός του γεννήθηκε το 1975 και ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της το 2000. Το 2014 εκλέχθηκε βουλευτής και ανέλαβε θέση στην κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης