Διεθνή

ΗΠΑ: Huawei και ZTE απειλούν την εθνική ασφάλεια - Μέτρα δρομολογεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών

tags :
ΗΠΑ: Huawei και ZTE απειλούν την εθνική ασφάλεια - Μέτρα δρομολογεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών
Μέτρα κατά των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών δρομολογεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών
Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ χαρακτηρίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών τις κινεζικές εταιρίες Huawei και ZTE.
Η αρμόδια επιτροπή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών θα διεξάγει  ψηφοφορία μέσα στον Νοέμβριο, με στόχο να απαγορεύσει στους συνεργάτες τους στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα οικονομικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αγορά εξοπλισμού ή υπηρεσιών.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) προγραμματίζει επίσης, να απαιτήσει την απομάκρυνση ή την αντικατάσταση εξοπλισμού των δύο εταιριών που χαρακτηρίζονται ως απειλές και ο εξοπλισμός αυτός, χρησιμοποιείται από άλλες εταιρίες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου, η FCC δήλωσε ότι προγραμματίζει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας προκειμένου να ζητήσει το οικονομικό κόστος της απομάκρυνσης του εξοπλισμού της Huawei Technologies Co Ltd και της ZTE Corp από τα υπάρχοντα δίκτυα, αλλά και την οργάνωση ενός προγράμματος αποζημιώσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί το οικονομικό κόστος από την απομάκρυνση του αναφερόμενου εξοπλισμού.
“Όταν πρόκειται για [την τεχνολογία] 5G και την ασφάλεια των ΗΠΑ, δεν μπορούμε να ανεχτούμε να πάρουμε το ρίσκο και ελπίζουμε για το καλύτερο,” ανέφερε σε ανακοίνωσή ο Ατζίτ Πάι, πρόεδρος της επιτροπής.
“Καθώς οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τα δίκτυά τους για την επόμενη γενιά των ασύρματων τεχνολογιών -5G- δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον κίνδυνο ότι η κινεζική κυβέρνηση θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί αδυναμίες του δικτύου, προκειμένου να διαπράξει κατασκοπία, να εισάγει κακόβουλο λογισμικό και ιούς και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια δικτύων επικοινωνίας κριτικής σημασίας,” αναφέρθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης