Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Spain: Σταδιακή αποδυνάμωση της οικονομίας - Η αναταραχή στην Καταλονία θα επιβαρύνει τις επενδύσεις

Bank of Spain: Σταδιακή αποδυνάμωση της οικονομίας - Η αναταραχή στην Καταλονία θα επιβαρύνει τις επενδύσεις
Ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι οι πρόσφατες αναταραχές στην Καταλονία θα επηρεάσουν τις επενδυτικές αποφάσεις από τον ιδιωτικό τομέα
Την εκτίμηση ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια σταδιακά αποδυνάμωση της ισπανικής οικονομίας, εξέφρασε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης, Pablo Hernandez de Cos, συμπληρώνοντας ότι η πρόσφατη αναταραχή στην περιοχή της Καταλονίας θα επηρεάσει τις επενδυτικές αποφάσεις από τον ιδιωτικό τομέα.
Μιλώντας σε ένα συνέδριο, ο de Cos δήλωσε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει αρκετή στήριξη ώστε να διευθετήσει τις αδυναμίες, ενώ η οικονομία αντιμετωπίζει επιπλέον παράγοντες κινδύνου όπως το Brexit και οι εντάσεις για το παγκόσμιο εμπόριο.
«Όσον αφορά την ισπανική οικονομία, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σταδιακή αποδυνάμωση της δραστηριότητας» δήλωσε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης.
Σημειώνεται ότι η ισπανική κυβέρνηση υποβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2019 στο 2,1% από 2,2% που ήταν πριν, ενώ αναμένεται επέκταση 1,8% το 2020. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης