Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mastercard: Κατά +11% αυξήθηκαν τα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2019, στα 2,1 δισ. δολ. - Στα 4,5 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Mastercard: Κατά +11% αυξήθηκαν τα κέρδη για το α΄ 3μηνο 2019, στα 2,1 δισ. δολ. - Στα 4,5 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +15% στα 4,5 δισ. δολ.
Άνοδο σημείωσαν τα κέρδη της Mastercard Incorporated για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/10) η αμερικανική εταιρεία, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11% στα 2,1 δισ. δολ. (2,07 δολ. ανά μετοχή), έναντι 1,9 δισ. δολ. (1,82 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +15% στα 4,5 δισ. δολ. έναντι εσόδων 3,9 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 2,01 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα θα σημειώσουν άνοδο στα 4,43 δισ. δολ.
Ο συνολικός όγκος συναλλαγών για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στα 1,7 τρισ. δολ. καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις συναλλαγές που αφορούν τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο +12% και τα 442 δισ. δολ.
Όσον αφορά την περιοχή της Ευρώπης, η Mastercard ανακοίνωσε αύξηση των συναλλαγών κατά +16% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, στα 507 δισ. δολ.
«Επιτύχαμε ένα ακόμα τρίμηνο ισχυρής ανάπτυξης στα έσοδα και τα κέρδη, καθώς εκτελούμε την στρατηγική μας και πραγματοποιούμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις», δήλωσε o πρόεδρος και CEO της Mastercard, Ajay Banga, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Επεκτείναμε πρόσφατε ορισμένες βασικές σχέσεις με τους πελάτες μας, ανακοινώσαμε την Mastercard Track για λύσεις B2B και προωθήσαμε μία ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία πληρωμών μέσω διαδικτύου», πρόσθεσε ο κ. Banga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης