Τελευταία Νέα
Διεθνή

VMRO: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις εκλογές του 2020

VMRO: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις εκλογές του 2020
Οι εκλογές του Απριλίου 2020 στη γείτονα, θα κρίνουν την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με τον από τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος Hristijan Mickovski
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών εάν αναλάβει την εξουσία ο Hristijan Mickovski, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βόρεια Μακεδονία και πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, ο Mickovski υποστήριξε ότι «η Συμφωνία παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά» και είναι επιζήμια για τα Σκόπια.
«Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών (σ.σ. 12/4/2019).
Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, αντιθέτως μας περιμένει πολύ δουλειά και σκληρές μεταρρυθμίσεις. […]
Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία.
Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην 'βορειοποίηση' και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του 'μακεδονισμού' στην Μακεδονία» αναφέρει ο Mickovski στην 'Politika', προσπαθώντας να εξηγήσει τις απόψεις του για την συμφωνία των Πρεσπών.  
Για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2020, εκτιμά ότι το κόμμα του θα τις κερδίσει, ενώ την διακυβέρνηση Zaev την χαρακτηρίζει «τριετία του μεγαλύτερου ιστορικά αίσχους από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης