Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεργασία Ελλάδας - επαρχίας Henan Κίνας στον αγροτικό τομέα

Συνεργασία Ελλάδας - επαρχίας Henan Κίνας στον αγροτικό τομέα
Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τη γεωργία και το εμπόριο στην κορυφή της ατζέντας συνεργασίας
Η συνεργασία της Ελλάδας και της κινεζικής επαρχίας Henan στον αγροδιατροφικό τομέα, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στρατάκου και υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων της επαρχίας Henan που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/10, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
H δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τη γεωργία και το εμπόριο, ήταν στην κορυφή της συνάντησης.
Μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο ανάπτυξης συνεργασίας σε ζητήματα αγροδιατροφής, καθώς και η ανάπτυξη ενός μηχανισμού διαρκούς επαφής μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και των αντιστοίχων υπηρεσιών της κινεζικής επαρχίας.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, η συγκεκριμένη επαρχία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και έχει πληθυσμό 94 εκατομμυρίων κατοίκων, γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη τις δύο τελευταίες δεκαετίες και η βιομηχανία της βασίζεται στα παραδοσιακά και ελαφρά υφάσματα και στην επεξεργασία τροφίμων.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από ελληνικής πλευράς και ο γενικός διευθυντής Γεωργίας, Γιάννης Καλκούνος, καθώς και η γενική διευθύντρια Τροφίμων, Χρυσούλα Παπαδημητρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης