Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω Fiat - PSA - Στο -0,4% ο DAX

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω Fiat - PSA - Στο -0,4% ο DAX
Oι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να σημειώνει κέρδη λόγω των διαπραγματεύσεων Fiat Chrysler - PSA για πιθανή συγχώνευση.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX  υποχωρεί 0,43% στις 12.884 μονάδες.
Image
Η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει απώλειες 7% καθώς ανακοίνωσε ζημιές 832 εκατ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο του 2019.
Ο FTSE 100 σημειώνει οριακή μεταβολή +0,01% στις 7.307μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,26% στις 5.752 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαπραγματεύεται στο -0,18% στις 22.657 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί 1,3% στις 9.306 μονάδες.
Ο δείκτης των αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφει άνοδο 1,2%, ωστόσο πιέσεις δέχονται οι μετοχές που συνδέονται με τα commodities, λόγω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας.
Σε συνομιλίες για πιθανή συνένωση δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία μιας εκ των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, βρίσκονται η ιταλοαμερικανική Fiat Chrysler και η γαλλική PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot, όπως επιβεβαίωσαν.
Αφού απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση με τη γαλλική ανταγωνίστρια Renault τον Ιούνιο, η Fiat Chrysler (FCA) επιβεβαίωσε σήμερα την προσπάθειά της να επιδιώξει μια εναλλακτική συμμαχία σε μια εποχή κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες επενδύσεις με στόχο μεταξύ άλλων την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, μεταδίδει το Reuters.
Ωστόσο αν μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Peugeot και της FCA καταφέρει να ξεπεράσει τα πολιτικά, οικονομικά και διοικητικά εμπόδια, η νέα επιχείρηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, η οποία συμπίπτει με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αλλαγές εδώ και έναν αιώνα.
Οι δύο εταιρίες ανέφεραν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη συνένωση των δυνάμεών τους σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό αξίας 50 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος.
Το εποπτικό συμβούλιο της PSA αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει την πιθανή συμφωνία, δήλωσε άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.
Η FCA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει προς το παρόν να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης