Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα καταγράψει οριακή επιβράδυνση στο 0,2%
Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η οικονομία της Γαλλίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (30/10) η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι ανόδου επίσης 0,3% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή επιβράδυνση στο 0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,3% έναντι ετήσιας ανόδου 1,4% το δεύτερο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν κατά -0,4% για τον Σεπτέμβιο του 2019, σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας ωστόσο άνοδο +0,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Οι εισαγωγές σημείωσαν ανάκαμψη για το τρίτο τρίμηνο του 2019, καθώς ενισχύθηκαν κατά +1,4% σε τριμηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,3% προηγουμένως, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις εξαγωγές διαμορφώθηκε στο +0,3% έναντι πτώσης -0,1% το προηγούμενο τρίμηνο.
«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η οικονομία της Γαλλίας θα αναπτυχθεί με αρκετά αργούς ρυθμούς το επόμενο έτος, εν μέσω επιβράδυνση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και λόγω μίας αυστηρότερης εγχώριας δημοσιονομικής πολιτικής», σχολίασε η οικονομολόγος της Capital Economics, Jessica Hinds.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούν πως το ΑΕΠ της Γαλλίας θα καταγράψει επιβράδυνση στο 0,8% το 2020, έναντι 1,2% το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης