Διεθνή

Ήπια κέρδη στον χρυσό παρά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed - Στο +0,47% και τα 1.497,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη στον χρυσό παρά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed  - Στο +0,47% και τα 1.497,75 δολ. ανά ουγγιά
Η μείωση επιτοκίων από τη Fed δεν ενθουσίασε τους επενδυτές
Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Τετάρτη (30/10) ο χρυσός, παρά τη μείωση των επιτοκίων απο τη Fed κίνηση που παραδοσιακά οδηγεί σε πτώση του δολαρίου και στήριξη για τα πολυτιμα μέταλλα.
Παράλληλα οι επενδυτες εξακολουθούν να στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεςι που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +0,45% στα 1.497,75 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Οι επενδυτές δεν φαινεται να επηρεάστηκαν σημαντικά από την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς αυτή είχε προεξοφληθεί πλήρως από τις αγορές. 
Παράλληλα η δήλωση Powell ότι η Fed δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε επιθετική νομισματική πολιτική, μοιάζει να μην πείθει τους επενδυτές.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες, ενώ η πλευρά της Ουάσιγκτον δήλωνε κατά τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε χθες ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας ενδέχεται να μην έχει ολοκληρωθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Χιλή τον ερχόμενο μήνα.
«Ο στόχος μας είναι να υπογράψουμε τη συμφωνία στη Χιλή», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι «μερικές φορές τα κείμενα δεν είναι έτοιμα».
Ωστόσο, τόσο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, όσο και το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσαν νωρίτερα ότι οι συνομιλίες προχωρούν αρκετά γρήγορα, και ότι οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης