Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία έδωσε την έγκρισή της στον αγωγό Nord Stream 2

Η Δανία έδωσε την έγκρισή της στον αγωγό Nord Stream 2
Εγκρίθηκαν τα τελευταία 147 χιλιόμετρα του αγωγού επί της δανικής υφαλοκρηπίδας, που έχει μήκος 1.230 χιλ. και έχει εγκριθεί από την Φινλανδία, τη Σουηδία και την Γερμανία
Ενέκρινε τη διέλευση του Nord Stream 2 από τα χωρικά της ύδατα η Δανία, για τη μεταφορά ρωσικού αερίου από την Gazprom που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, στη Γερμανία.
Η έγκριση αυτή αποτελούσε και το τελευταίο εμπόδιο στην κατασκευή του αγωγού, ύψους 9,5 δισ. ευρώ που είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις.
Τρεις διαφορετικές αιτήσεις προς την Δανία είχε υποβάλλει ο αγωγός μήκους 1.230 χιλιομέτρων που έχει ήδη πάρει εγκρίσεις από την Φινλανδία, τη Σουηδία και την Γερμανία.
Η πρώτη τον Απρίλιο του 2017, η δεύτερη τον Αύγουστο του 2018 και η Τρίτη τον Απρίλιο του 2019.
Πλέον εγκρίθηκε το πέρασμα και για τα τελευταία 147 χιλιόμετρα στη δανική υφαλοκρηπίδα.
Η διαδρομή του αγωγού θα ανακαλέσει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής διαδρομής του φυσικού αερίου που τρέχει σήμερα μέσω της Ουκρανίας, δημιουργώντας ανησυχίες στην Πολωνία και σε κάποιες χώρες της Βαλτικής ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, όπως γράφουν οι Financial Times.
Η κυβέρνηση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump απείλησε τις κυρώσεις για το σχέδιο, την ώρα που η Μόσχα επιμένει και διαμηνύει ότι ο σύνδεσμος είναι καθαρά και μόνο οικονομικό εγχείρημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης