Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Pompeo κατά Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας: Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο – Επιδιώκει διεθνή κυριαρχία

tags :
Πυρά Pompeo κατά Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας: Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο – Επιδιώκει διεθνή κυριαρχία
Αληθινά εχθρικό έναντι των ΗΠΑ και των αξιών μας το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Τα πυρά του κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ πρέπει να το αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο.
«Σήμερα, συνειδητοποιούμε επιτέλους τον βαθμό στον οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι αληθινά εχθρικό έναντι των ΗΠΑ και των αξιών μας.
Είμαστε σε θέση να το συνειδητοποιήσουμε χάρη στην πολιτική καθοδήγηση του προέδρου Trump.
Η κομμουνιστική κυβέρνηση στην Κίνα σήμερα δεν ταυτίζεται με τον λαό της Κίνας.
Κάνουν προσπάθειες και χρησιμοποιούν μεθόδους που εγείρουν προκλήσεις για τις ΗΠΑ και για όλο τον κόσμο και πρέπει όλοι μας, συλλογικά, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις κατά μέτωπο.
Δεν είναι πλέον ρεαλιστικό να παραβλέπουμε τις θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στα δύο συστήματά μας και τις επιπτώσεις τους για την αμερικανική εθνική ασφάλεια» υποστήριξε ο Pompeo μιλώντας σε δείπνο του συντηρητικού ινστιτούτου μελετών Hudson Institute.
Όπως είπε ο Pompeo, ο πρόεδρος Trump από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Κίνα.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα εκφωνήσει τους επόμενους μήνες σειρά ομιλιών για τις αντίπαλες ιδεολογίες και αξίες των δύο κυβερνήσεων, ιδίως για τις εκστρατείες που όπως είπε, διεξάγει το κινεζικό ΚΚ και οι κινεζικές υπηρεσίες κατασκοπείας για να αυξήσουν την κινεζική επιρροή σε διεθνές επίπεδο και τις «άδικες» πρακτικές «αρπακτικού» που εφαρμόζει στα πεδία του εμπορίου και της οικονομίας το Πεκίνο.
«Το κινεζικό ΚΚ είναι μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, αφοσιωμένο στον “αγώνα” για παγκόσμια κυριαρχία — το μόνο που χρειάζεται να ακούσουμε είναι τι λένε οι ηγέτες του» τόνισε ο Pompeo, ο οποίος παρόλο αυτά επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν τη σύγκρουση με την Κίνα και ότι αυτό που επιθυμούν είναι να δουν το σύστημα της να γίνεται πιο διαφανές και ανταγωνιστικό, κατευθυνόμενο από την αγορά.
Μάλιστα ο Pompeo εκτίμησε ότι είναι κοντά η υπογραφή της πρώτης φάσης της διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο.
«Αισιοδοξώ ότι θα φθάσουμε εκεί.
Είναι καλό αυτό, δείχνει ότι «μπορούμε να συνεργαστούμε» υποστήριξε ο Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης