Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνεται η πτώση στις ευρωαγορές στον απόηχο της Fed - Στο -0,05% ο DAX

Διευρύνεται η πτώση στις ευρωαγορές στον απόηχο της Fed - Στο -0,05% ο DAX
H μετοχή της Fiat Chrysler να καταγράφει ράλι 10%, καθώς έκλεισε η συμφωνία για τη συγχώνευση με την PSA Group
(upd) Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο της νεάς μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve και εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει οριακές μεταβολές -0,05% στις 12.904 μονάδες.
Image

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 1% στις 7.262 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,3% στις 5.719 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,23% στις 22.588 μονάδες, με τη μετοχή της Fiat Chrysler να καταγράφει ράλι 10%, καθώς έκλεισε η συμφωνία για τη συγχώνευση με την PSA Group.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί 0,16% στις 9.208 μονάδες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η BNP Paribas ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,9 δισ. ευρώ στο γ΄τρίμηνο του 2019, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 1,7 δισ.
Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας υποχωρεί 1%.
Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 1,5% έως 1,75% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι τονίζουν ότι με αυτή τη μείωση ολοκληρώνεται ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης για την τράπεζα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι θα χρειαστεί μία «ουσιαστική αλλαγή» προκειμένου να δικαιολογήσει μία ακόμα μείωση στα επιτόκια, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η τράπεζα θα διατηρήσει μία στάση αναμονής και θα δει πώς θα αντιδράσει η οικονομία στην τελευταία μείωση των επιτοκίων.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε επίσης τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Η Bank of Japan δήλωσε ότι «δεν υπήρξε καμία περαιτέρω αύξηση στην πιθανότητα απώλειας της δυναμικής για την επίτευξη σταθερότητας στις τιμές», ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την ποσοστική χαλάρωση με στόχο την επίτευξη του στόχου σταθερότητας των τιμών στο 2% για όσο χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης