Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ) κατά Γεννηματά: Κόμμα μπάμπουσκα το ΠΑΣΟΚ – Πάμε σε γιαλαντζί αντιδημοκρατικό συνέδριο

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ) κατά Γεννηματά: Κόμμα μπάμπουσκα το ΠΑΣΟΚ – Πάμε σε γιαλαντζί αντιδημοκρατικό συνέδριο
Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών  δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ανέμενε η βάση του κόμματος είπε κ.Ξεκαλάκης
Πυρά κατά της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του κεντρικού συντονιστικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε κατόπιν εισήγησης της κας.Γεννηματά, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να γίνει έως τις αρχές Δεκεμβρίου και με βασική σύνθεση τους συνέδρους που είχαν εκλεγεί από το ΠΑΣΟΚ προ καιρού για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
Η κα.Γεννηματά είπε ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, για να ξεκαθαριστεί ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως είπε «όλα τα άλλα είναι διαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά» και απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο κάθε σενάριο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ και εγκατάλειψης του εγχειρήματος με το Κίνημα Αλλαγής.«Αφότου ακούσαμε την εισήγησή της, όπου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα – σφραγίδα και ότι κάποιοι θέλουν να πάρουν αυτή τη σφραγίδα και να την πάνε αλλού, να μας πει ποιοι είναι αυτοί και πού θέλουν να την πάνε.
Όταν την ακούσαμε να παρουσιάζει ότι το πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ που είναι ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΚΙΝΑΛ θα είναι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η κεντρική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ θα είναι η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και όλα τα όργανα του ΚΙΝΑΛ, προερχόμενα του ΠΑΣΟΚ τελικά θα αποτελούν όργανα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή μιλάμε για ένα κόμμα μπάμπουσκα, προσβάλλουν την ιστορία και δεν ανταποκρίνονται στα θέλω της κοινωνικής μας βάσης.
Τόσο εγώ, όσο και όλοι οι σύντροφοι που αντιπαρατίθενται στις αποφάσεις της κας. Γεννηματά για ένα γιαλαντζί αντιδημοκρατικό συνέδριο, είμαστε άνθρωποι που δεν αποχωρήσαμε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό σημαίνει ότι παραμείναμε στο κόμμα στα δύσκολα, παραμένουμε μέχρι και σήμερα και πιστεύουμε ότι μπορεί να αναγεννηθεί», είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της ηγεσίας.
«Η βάση την ψήφισε τον Νοέμβριο του 2017.
Οι πρόεδροι εκλέγονται και κρίνονται σε όλη την πορεία τους.
Εδώ έχουμε ένα αποτέλεσμα βουλευτικών εκλογών, που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ανέμενε η βάση του κόμματος και τα στελέχη του.
Μετά από 4χρονη τραγική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε ούτε καν διψήφιο αριθμό» είπε ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τον ποιον θεωρεί κατάλληλο, απάντησε ότι είναι «με όλα τα στελέχη τα οποία και χθες αντιπαρατέθηκαν και είναι σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και στελέχη όπως ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Γερουλάνος, οι οποίοι επιζητούν να επανέλθει η δημοκρατία στο κόμμα και να πορευθούμε με βάση το τι θέλει η βάση, όχι μια μικρή κάστα στελεχών».
«Γιατί η κα. Γεννηματά μετά τις βουλευτικές εκλογές , αφού θεωρεί ότι βγαίνει ενισχυμένη, δεν απευθύνεται στη βάση;
Αυτή τη στιγμή έχει μια χρυσή ευκαιρία.
Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ λέει ότι η θητεία της έχει λήξει.
Γιατί δεν πάει στη βάση του κόμματος;» διερωτήθηκε ο κ.Ξεκαλάκης, υποστηρίζοντας ότι «η κα. Γεννηματά από τον Νοέμβρη του 2017 επέλεξε να συνεχίσει σε μία φοβική λογική περιχαράκωσης».
«Γι' αυτό μετά έφυγε το ΠΟΤΑΜΙ, η ΔΗΜΑΡ, έφυγαν στελέχη που τη στήριζαν.
Η κα. Γεννηματά δεν μπόρεσε να συγκινήσει και οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ.Ξεκαλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης