Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυθημερόν και ηλεκτρονικά η έκδοση του 1/3 των συντάξεων από Ιούνιο 2020 - Οι 3 δεσμεύσεις για αυξήσεις συντάξεων

tags :
Αυθημερόν και ηλεκτρονικά η έκδοση του 1/3 των συντάξεων από Ιούνιο 2020 - Οι 3 δεσμεύσεις για αυξήσεις συντάξεων
Ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε του «αναπτυξιακού» νόμου και των ρυθμίσεων
Από τον Ιούνιο 2020 το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται αυθημερόν ηλεκτρονικά,  με την κύρια ασφάλιση να παραμένει δημόσια, καθολική και υποχρεωτική δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε του «αναπτυξιακού» νόμου και των ρυθμίσεων, που αυτός προβλέπει για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Δήλωσε πως ο Νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως, όσον αφορά τα ηλεκτρονικά μητρώα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα.
Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την λήψη απόφασης για απεργία δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αποτελεί επιλογή του σωματείου. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι ο ίδιος και το κόμμα του, ως προς αυτό, είναι συνεπείς, αφού το 2018, στη βουλή, είχαν ψηφίσει τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καθιέρωνε το 50%+1 για την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων.
Απαντώντας στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση -όπως προεκλογικά έλεγε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και ο Υφυπουργός Εργασίας στις συναντήσεις του με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία- ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι καμιά ιδιωτικοποίηση δεν θα γίνει και το σύστημα θα παραμείνει ως έχει. Δήλωσε, δε, ότι η ασφάλιση πρέπει να είναι Δημόσια, Καθολική και Υποχρεωτική. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα καταργηθεί το εφάπαξ.
Για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που ήταν προεκλογική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, απέφυγε να απαντήσει και δήλωσε ότι θα γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις -τέλος του έτους, αρχές του νέου- με τις οποίες το υπουργείο θα συμμορφώνεται στις αποφάσεις του ΣτΕ.
Συγκεκριμένα:
1.    Θα αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης του Ν4387/16, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει, από τώρα, το πόσο.
2.    Θα καταργηθεί το πλαφόν των 1300 ευρώ για το άθροισμα κύριας κι επικουρικής σύνταξης.
3.    Θα επανανομοθετηθεί η επικουρική ασφάλιση, με βάση αναλογιστικές μελέτες και δεν θα υπάρξει καμία μείωση.
4.    Aπό τον Ιούνιο του 2020 το 1/3 των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ηλεκτρονικά

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης