Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για το άσυλο

tags :
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για το άσυλο
Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το άσυλο των μεταναστών ζητά το ΠΑΜΕ
«Όχι» στο «απαράδεκτο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο για το άσυλο» φώναξε σήμερα το ΠΑΜΕ.
«Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το άσυλο. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» έγραφε το κεντρικό πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο «όχι μόνο δεν διευκολύνει την παροχή ασύλου στους αιτούντες αλλά βάζει ταφόπλακα στη λήψη του», «μετατρέπει τους κατατρεγμένους από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου γης, από πρόσφυγες σε "οικονομικούς μετανάστες" για να τους ξαναστείλει πίσω στις χώρες τους αδιαφορώντας για τις συνθήκες οι οποίες τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν», όπως είπε η Χριστίνα Καραμαλίκη.
Στην ομιλία της κατήγγειλε πως «η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης, αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ».
«Ασπίδα προστασίας για τους πρόσφυγες μπορεί να υψώσει μόνο το εργατικό κίνημα, με την αλληλεγγύη και την πάλη του ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις αιτίες της προσφυγιάς», ανέφερε το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να βρεθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών, «για δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και την ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά τους και να αγκαλιαστεί από ακόμα περισσότερους σε κάθε χώρο δουλείας, σε κάθε γειτονιά». «Αυτή είναι η μόνη απάντηση και στο ρατσισμό και την ξενοφοβία που υποδαυλίζονται από διάφορους θρασύδειλους, οι οποίοι κατά τ΄άλλα χειροκροτούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια», τόνισε, μεταξύ άλλων η ομιλήτρια του ΠΑΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης