Τελευταία Νέα
Διεθνή

DIHK Γερμανίας: Το 2020 οι γερμανικές εξαγωγές θα συρρικνωθούν περισσότερο - Απαισιόδοξες οι προβλέψεις

DIHK Γερμανίας: Το 2020 οι γερμανικές εξαγωγές θα συρρικνωθούν περισσότερο - Απαισιόδοξες οι προβλέψεις
«Για την οικονομία μας, με τον ισχυρό βιομηχανικό πυρήνα, αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο Πρόεδρος του DIHK για την πτώση των εξαγωγών και την αρνητική πρόβλεψη
Δύσκολο προβλέπει το 2020 για τη οικονομία της Γερμανίας το Γερμανικό Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK), αφού σύμφωνα με έρευνα του σε 28.000 επιχειρήσεις, οι γερμανικές εξαγωγές θα συρρικνωθούν για πρώτη φορά από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πριν από δέκα χρόνια.

View image on Twitter

Εξετάζοντας οικονομικά δεδομένα το DIHK ανέφερε στην έρευνά του, ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της Γερμανίας θα μειωθεί σε 0,30% το 2019 από 2,1% το 2018.
Και για το 2020 οι εξαγωγές θα μειωθούν κατά 0,50%, γεγονός που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση.
«Για την οικονομία μας, με τον ισχυρό βιομηχανικό πυρήνα, αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο Πρόεδρος του DIHK Eric Schweitzer.
«Από την οικονομική κρίση του 2008/2009, το DIHK δεν έχει λάβει τέτοιες απαισιόδοξες απαντήσεις από τις εταιρείες», δήλωσε ο Schweitzer.
Επισημαίνει, ότι ο μέσος ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της Γερμανίας ήταν συνήθως γύρω στο 5,5%.
Το DIHK έχει μειώσει την πρόβλεψη του ΑΕΠ για το 2019 σε 0,40% από 0,60% στο παρελθόν.
 
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2019-10-30_07-59-18.png?itok=WztpYbJm
Υπολογίζει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,50% για το 2020, αλλά ο αριθμός αυτός θα αναθεωρηθεί πιθανότατα χαμηλότερος τους επόμενους μήνες.
Σχολιάζοντας τη φοβερή επιδείνωση των εξαγωγών της Γερμανίας ο Joerg Buck, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Γερμανο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Η Έρευνα Επιχειρήσεων του DIHK δείχνει σημαντική πτώση στις επιχειρηματικές προσδοκίες.
Οι έμποροι και οι πάροχοι υπηρεσιών επίσης, ανησυχούν για το μέλλον.»
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης