Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβράδυνση κατά 1,3% ο πληθωρισμός (PCE) στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβιο

Επιβράδυνση κατά 1,3% ο πληθωρισμός (PCE) στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβιο
Το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών παρουσίασε άνοδο κατά 0,3% - Οι Αμερικανοί δαπάνησαν περισσότερα χρήματα σε νέα αυτοκίνητα, φορτηγά ενώ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Για έβδομο συνεχόμενο μήνα, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των δαπανών των Αμερικανών καταναλωτών τον Σεπτέμβριο, αλλά με πιο ήπιο ρυθμό.
Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο όπως αναφέρει το MarketWatch, και σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, ωστόσο η άνοδος ήταν μικρότερη από το 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Oι καταναλωτές έδωσαν ώθηση στις δαπάνες τους κατά το ισχυρό 2,9% το τρίτο τρίμηνο, μετά την άνοδο κατά 4,6% την άνοιξη.
Ωστόσο, ο δείκτης για τις προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης (PCE) – που είναι η μέτρηση του πληθωρισμού που προτιμά η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) – ήταν αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο (και ο συνολικός και ο δομικός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές Ενέργειας και διατροφής).
Σε ετήσια βάση, επιβραδύνθηκε στο 1,3% από 1,4% προηγουμένως, αρκετά μακριά από τον στόχο της Fed για 2%.
Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό του Φεβρουαρίου και το πιο χαμηλό των τελευταίων τριών ετών. Η δομική μέτρηση υποχώρησε στο 1,7% από 1,8%.
Οι Αμερικανοί δαπάνησαν περισσότερα χρήματα σε νέα αυτοκίνητα και φορτηγά τον Σεπτέμβριο, ενώ ενισχύθηκαν και οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το προσωπικό εισόδημα ανέβηκε και αυτό, κατά 0,3%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης