Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Ελπίδα για την κοινωνία ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Βούτσης: Ελπίδα για την κοινωνία ο νέος ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει», τόνισε ο Νίκος Βούτσης
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει και να μετασχηματιστεί σε καρδιά της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης και ως μόνη εναλλακτική απέναντι στο νεοφιλελεύθερο πόλο, τόνισε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολικών, αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει, εάν θέλει να ξαναδιαδραματίσει ρόλο εναλλακτικής κυβερνητικής δύναμης, όπως ο ίδιος ο λαός έδωσε αυτήν την εντολή με το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου». Να αλλάξει, συνέχισε, «ως προς την κοινωνική γείωση, ως προς τη μαζικότητα, ως προς την επαφή με τα θέματα και την προετοιμασία του προγράμματος και των προσώπων πλέον μετά από μία πενταετή θητεία από την οποία αποκτήσαμε μεγάλη εμπειρία διακυβέρνησης».
Τόνισε ότι αυτόν τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι τομή και συνέχεια στη μέχρι σήμερα διαδικασία, «είμαστε υποχρεωμένοι, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από οπουδήποτε βρίσκεται ο καθένας, με πρώτο ρόλο βέβαια και του Αλέξη Τσίπρα, να τον ανασυγκροτήσουμε τους επόμενους μήνες». «Να μετασχηματιστεί ως η καρδιά της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει και το εκλογικό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα η μελέτη των ποιοτικών στοιχείων και της αύξησης στην κάλπη των εθνικών εκλογών», είπε, για να προσθέσει πως «ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στην κοινωνία θέλει ο Δημοκρατικός Προοδευτικός Πόλος να σταθεί στα πόδια του προγραμματικά, κοινωνικά, διεθνώς, ευρωπαϊκά. Να αποτελέσει μια ρεαλιστική, από κάθε άποψη, εναλλακτική απέναντι στη διακυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου πόλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης