Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην Αϊόβα η πιθανή συνάντηση Trump - Jiping για τη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Reuters: Στην Αϊόβα η πιθανή συνάντηση Trump - Jiping για τη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Η πρώτη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αϊόβα ήταν το 1985 ως επικεφαλής μια κινεζικής επιτροπής για την γεωργική έρευνα
Στην Αιόβα των ΗΠΑ θέλει να οδηγήσει ο αμερικανός πρόεδρος trump τον κινέζο ομόλογό του Xi Jinping ώστε να υπογράψουν την πολυαναμενόμενη νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών μετά τον πολύμηνο εμπορικό πόλεμο ανάμεσά τους που έχει στοιχίσει ακριβά ιδιαίτερα σε αυτή την αμερικανική πολιτεία.
Οπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία οι βάσεις της οποία αναμένονταν στη σύνοδο κορυφής για την οικονομική συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού στο Σαντιάγκο της Χιλής στις 16 - 17 Νοεμβρίου, πρόκειται να υπογραφεί σε άλλη περιοχή καθώς η Χιλή ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τη σύνοδο.
Ο πρόεδρος Trump πάντως δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με μια συμφωνία «πρώτης φάσης» πηγαίνουν καλά και ήλπιζε να υπογράψει τη συμφωνία με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping σε μια από τις Αμερικανικές Πολιτείες.
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να είναι ακόμη και στην Αϊόβα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.
Ο Trump κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2016 στην Αϊόβα με 51,1% των ψήφων, σε σύγκριση με το 41,7% για τη Δημοκρατική Hillari Clinton όπου και κέρδισε το μεγαλύτερο ποσοστό των ρεπουμπλικάνων από την εποχή Reahgan το 1980.
όμως και ο Κινέζος πρόεδρος Xi δεν είναι «ξένος» στην Πολιτεία.
Η πρώτη του επίσκεψη στην Αϊόβα ήταν το 1985, ως επικεφαλής μια κινεζικής επιτροπής για την γεωργική έρευνα. Τότε είχε συναντηθεί με τον τότε κυβερνήτη της Πολιτείας Terry Branstad, ο οποίος είναι σήμερα απεσταλμένος του Trump στο Πεκίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης