Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες τουρκικές απειλές: Θα στείλουμε τα αιχμαλωτισμένα μέλη του ISIS στην Ευρώπη

Νέες τουρκικές απειλές: Θα στείλουμε τα αιχμαλωτισμένα μέλη του ISIS στην  Ευρώπη
Η Τουρκία έχει συλλάβει ορισμένα διαφυγόντα μέλη του ISIS στη βορειοανατολική Συρία τον τελευταίο μήνα, αφότου ξεκίνησε μια στρατιωτική εισβολή στην περιοχή
Τη ρητορική των απειλών απέναντι στην Ευρώπη συνεχίζει η Τουρκία, προειδοποιώντας πως θα στείλει τα αιχμαλωτισμένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), πίσω στις χώρες καταγωγής τους.
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για ευρωπαϊκή αδράνεια επί του  θέματος σημείωσε χαρακτηριστικά:
Αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς. Είναι επίσης ανεύθυνο, η ΕΕ να εγκαταλείπει την Τουρκία για να ασχοληθεί με τους κρατούμενους.
Θα στείλουμε τα μέλη του ISIS στις χώρες καταγωγής τους.
Η Τουρκία έχει συλλάβει ορισμένα διαφυγόντα μέλη του ISIS στη βορειοανατολική Συρία τον τελευταίο μήνα, αφότου ξεκίνησε μια στρατιωτική εισβολή στην περιοχή.
«Όσον αφορά τους ξένους (τζιχαντιστές), θα τους κρατήσουμε υπό τον έλεγχό μας για κάποιο καιρό ακόμη.
Στη συνέχεια, θα τους στείλουμε στη χώρα τους. Δεν θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε επ' άπειρον...
Δεν είμαστε ξενοδοχείο για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Tούρκος υπουργός.
Ο Soylu κατηγόρησε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία και η Βρετανία, ότι στερούν την εθνικότητά τους από ορισμένους πολίτες τους προκειμένου να εμποδίσουν την Άγκυρα να τους απελάσει.
Βρήκαν εύκολη λύση. Λένε: 'Εγώ του στέρησα την εθνικότητά του, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας'. Αυτό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας. Είναι εντελώς ανεύθυνο, δήλωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης