Ποιες είναι οι τάσεις κρουαζιέρας το 2020

Ποιες είναι οι τάσεις κρουαζιέρας το 2020
Όπως επισημαίνεται από την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, οι τάσεις κρουαζιέρας που εμφανίστηκαν φέτος προβλέπεται ότι θα έχουν εξέχουσα θέση και το 2020
Το τι θα αναζητήσουν οι ταξιδιώτες με τις διακοπές κρουαζιέρας το 2020, αποκαλύπτει η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA).
Όπως επισημαίνεται από την κορυφαία Ένωση οι τάσεις κρουαζιέρας που εμφανίστηκαν φέτος προβλέπεται ότι θα έχουν εξέχουσα θέση και το 2020.Οι 6 βασικές τάσεις κρουαζιέρας το 2020

1. Μετασχηματιστικό ταξίδι
Θεωρούμενος ο τζόγος της χρονιάς, το μετασχηματιστικό ταξίδι σηματοδοτεί μια μετατόπιση από τους καταναλωτές που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε “ταξίδια που τους δίνουν εμπειρίες”.

2. Ταξίδια πολλών γενεών
Η αγορά οικογενειακών ταξιδιών εξακολουθεί να αποτελεί μια ακόμη πολύ σημαντική τάση στη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων. Υπήρξε επίσης μια σταδιακή αύξηση των οικογενειακών διακοπών σε πολλές γενεές, ιδιαίτερα στον κλάδο της κρουαζιέρας. Τα κρουαζιερόπλοια τροφοδοτούν αυτή τη ζήτηση με νέες καμπίνες οικογενειακού μεγέθους. Και κρουαζιέρες που προσφέρουν διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

3. Solo ταξίδια
Τα solo ταξίδια ήταν μια ακόμα βασική τάση για το 2019, έχοντας αυξηθεί κατά 2% τον περασμένο χρόνο. Το 17% των ανθρώπων επιλέγουν ατομικές διακοπές. Κάτι που θα συνεχιστεί και το 2020.

4. Πολυτελή ταξίδια
Τα πολυτελή ταξίδια εξακολουθούν να είναι μια δημοφιλής τάση, ιδιαίτερα στον κόσμο της κρουαζιέρας. Αλλά, υπάρχουν “πολλές διαφορετικές ομάδες”. Από τους πλούσιους έως τους νέους και φιλόδοξους καταναλωτές πολυτελείας.

5. Υπερτουρισμός
Ο υπερτουρισμός προκάλεσε πρόβλημα στην κρουαζιέρα της Βενετίας. Οι εταιρείες κρουαζιέρας θα πρέπει να συνεργάζονται με τις αρχές των προορισμών ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίσουν την πόλη με ελεγχόμενο και διαχειριζόμενο τρόπο.

6. Η άνοδος του εμπειρογνώμονα ταξιδιού
Η επιστροφή του ταξιδιωτικού εμπειρογνώμονα είναι μια τάση που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ακόμη περισσότερα από το 2020. Ενώ η τεχνολογία είναι σημαντική όταν πρόκειται για κρατήσεις διακοπών, οι εμπειρογνώμονες διασφαλίζουν την σωστή επιλογή στο ταξίδι.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS