Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 10 ετών παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 42,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 10 ετών παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2019 - Στις 42,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι νέες παραγγελίες του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου υποχώρησαν για 13ο συνεχόμενο μήνα
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/11) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν ανώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 42,1 μονάδες, έναντι 41,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 41,9 μονάδες.
Παρά την οριακή βελτίωση που σημειώθηκε, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, καθώς οι νέες παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησαν για 13ο συνεχόμενο μήνα, ενώ η μείωση των θέσεων εργασίας ήταν η ταχύτερη των τελευταίων δέκα ετών.
«Η παρατεταμένη ύφεση στον μεταποιητικό κλάδο αποτέλεσε έναν αυξημένο κίνδυνο για την εγχώρια οικονομία, καθώς οι επιχειρήσεις περικόπτουν περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η πτώση της απασχόλησης εξακολουθεί να είναι πολύ μκαρία από τη μείωση θέσεων εργασίας που σημειώθηκε στην οικονομική κρίση πριν από δέκα χρόνια».
«Παραμένει να δούμε έαν η ύφεση στον μεταποιητικό κλάδο της Γερμανίας έχει φτάσει στο ναδίρ», πρόσθεσε ο κ. Smith, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι εξελίξεις εξαρτώνται από το εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αποφασίσει στα μέσα Νοεμβρίου να επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης