Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΙΑΣΩ Παίδων: Το Νευροχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων στην Καλαμάτα

tags :
ΙΑΣΩ Παίδων: Το Νευροχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων στην Καλαμάτα
Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής κος Βασίλειος Α. Ζέρρης θα αναπτύξει επιστημονικά παιδονευροχειρουργικά θέματα όπως οι κρανιοσυνοστεώσεις, ο δυσραφισμός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, το σύνδρομο Chiari, η μεθαιμορραγική υδροκεφαλία των νεογνών και η σπαστικότητα
Ενημερωτική εκδήλωση για επαγγελματίες υγείας διοργανώνει το Νευροχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Elysian Luxury Hotel & Spa της Καλαμάτας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιατρούς της Μεσσηνίας, οι οποίοι θα ενημερωθούν για το Νευροχειρουργικό Τμήμα καθώς και για τις στοχευμένες, καινοτόμες και ελάχιστα παρεμβατικές θεραπείες που πραγματοποιούνται στα παιδιά.
Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής κος Βασίλειος Α. Ζέρρης, MD, MPH, MSc, FAANS, Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα κέντρα των ΗΠΑ θα αναπτύξει επιστημονικά παιδονευροχειρουργικά θέματα όπως οι κρανιοσυνοστεώσεις, ο δυσραφισμός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, το σύνδρομο Chiari, η μεθαιμορραγική υδροκεφαλία των νεογνών και η σπαστικότητα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Παιδονευροχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων αντιμετωπίζει όλες τις παθήσεις του εγκέφαλου και της σπονδυλικής στήλης, που ταλαιπωρούν τα παιδιά́ από́ την αρχή́ της ζωής έως την εφηβεία».
Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζονται:
• Κρανιοσυνοστέωση και κρανιοπροσωπικές δυσπλασίες με τη συνεργασία και κρανιοπροσωπικού χειρουργού, εκπαιδευμένου στις ΗΠΑ
• Υδροκεφαλία, η οποία αντιμετωπίζεται με την εμφύτευση εξωτερικά προγραμματιζόμενων συστημάτων παροχέτευσης τελευταίας γενιάς (μη εμφανών εξωτερικά) ή με την καινοτόμο τεχνική της ενδοσκοπικής τρίτης κοιλιοστομίας
• Όγκοι εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης (χειρουργική αφαίρεση ή ελάχιστα επεμβατική στερεοτακτική βιοψία επί ενδείξεων)
• Εγκεφαλοκήλη και μηνιγγοκήλη
• Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου μυελού
• Σύνδρομο Chiari
• Δυσραφισμός σπονδυλικής στήλης, καθήλωση τελικού νηματίου νωτιαίου μυελού, μυελομηνιγγοκήλη
• Σπαστικότητα (συχνά συνέπεια της εγκεφαλικής παράλυσης), που αντιμετωπίζεται με την πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική της εκλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής (selective dorsal rhizotomy) ή την τοποθέτηση (μη εμφανούς εξωτερικά) αντλίας ενδορραχιαίας χορήγησης βακλοφαίνης, επιτρέποντας την καλύτερη καθημερινή φροντίδα των μικρών ασθενών
• Συριγγομυελία
• Σκολίωση, με τη διενέργεια ακόμη και αυξημένης πολυπλοκότητας τεχνικών σπονδυλοδεσίας επί ενδείξεων
• Φαρμακοανθεκτική επιληψία, η οποία αντιμετωπίζεται με την εκλεκτική εκτομή της επιληπτογόνου εστίας ή με εμφύτευση διεγέρτη πνευμονογαστρικού νεύρου
• Διαταραχές της κίνησης, όπως δυστονία, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τη διενέργεια υπερεκλεκτικής βλάβης παθολογικού ιστού ή με εμφύτευση διεγερτών ή αναστολέων νευρωνικής λειτουργίας (deep brain stimulation)
• Απόστημα εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η Παιδονευροχειρουργική Ομάδα του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή́ Νευροχειρουργικής κ. Βασίλειου Α. Ζέρρη MD, MPH, MSc, FAANS προσφέρει οριστική́ θεραπεία, ακόμη και σε παθήσεις που έως πρόσφατα θεωρούνταν ανίατες ή συνοδεύονταν από́ σοβαρά́ νευρολογικά́ ελλείμματα.
Προκειμένου να παρέχονται οι πιο στοχευμένες, καινοτόμες και ελάχιστα παρεμβατικές θεραπείες, η εμπειρία της χειρουργικής ομάδας συνδυάζεται με τις υψηλότατου επιπέδου υλικοτεχνικές υποδομές του ΙΑΣΩ Παίδων, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος του κάθε παιδιού και εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης