Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τασούλας: Στόχος της προανακριτικής η ανακάλυψη της αλήθειας για τη Novartis - Δεν είναι πεδίο αντιπαλότητας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Τασούλας: Στόχος της προανακριτικής η ανακάλυψη της αλήθειας για τη Novartis - Δεν είναι πεδίο αντιπαλότητας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Το πρόβλημα έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης μιας απόφασης της πλειοψηφίας είπε ο κ.Τασούλας
Την θέση ότι στόχος της προανακριτικής για τη Novartis είναι η ανακάλυψη της αλήθειας διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες της δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
«Οφείλουμε να βρούμε μια λύση γιατί από ότι βλέπετε το θέμα της δουλειάς, του καθήκοντος που έχει να κάνει αυτή η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, φουντώνει ολοένα και περισσότερο.
Και αντί να ασχοληθεί, αντί να επιτραπεί να ασχοληθεί η επιτροπή με την κύρια δουλειά για την οποία ψηφίστηκε και από την οποία όλοι περιμένουμε να κάνει την προκαταρκτική έρευνα και να αποφασίσει εάν αυτές οι ενδείξεις έχουν βάση και να εξελιχθεί η υπόθεση, ασχολούμαστε με διαδικαστικά θέματα και χάνουμε τον στόχο που είναι η ανακάλυψη της αλήθειας γύρω από φερόμενες παραβάσεις του νόμου από πρώην υπουργό πάρα πολύ σοβαρές και πάρα πολύ βαριές» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τασούλας.
«Η επιτροπή δεν είναι μια παρέα που ψάχνει την αλήθεια.
Η επιτροπή δεν είναι πολιτική κι ας αποτελείται από βουλευτές.
Αυτοί όλοι έχουν μετατραπεί σε ανακριτικούς υπαλλήλους και όντας ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν ορισμένες ιδιότητες που προκύπτουν από το Σύνταγμα, από τον Κανονισμό της Βουλής και από την Ποινική Δικονομία, οι οποίες ιδιότητες τους καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτους σε διάφορες περιπτώσεις όπως η περίπτωση της υπόνοιας για έλλειψη αμεροληψίας.
Όταν υπάρχει τέτοια υπόνοια ο υπάλληλος αυτός εξαιρείται όχι για λόγους αντεκδίκησης ή πολιτικού χτυπήματος, αλλά για να διαφυλαχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας και να μην υπονομευθεί η νομιμότητα της διαδικασίας αργότερα, όταν τα πράγματα εξελιχθούν» υπογράμμισε ο κ.Τασούλας, τονίζοντας ότι «η διαδικασία αυτή δεν έχει να κάνει με όρους πολιτικής αντιπαλότητας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ετέθη το ίδιο θέμα πριν από εννέα χρόνια δεν δημιουργήθηκε αυτή η ένταση.
Αλλά, προκαταβολικά και για λόγους ευθιξίας οι συνάδελφοι για τους οποίους είχε τεθεί θέμα αυτοεξαιρέθηκαν.
Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει η διαδικασία της αυτοεξαίρεσης γιατί έτσι κρίνουν, μοιραία κάποιος πρέπει να την αποφασίσει.
Σας θυμίζω ότι στην Ολομέλεια της Βουλής όταν τίθενται θέματα αντισυνταγματικότητας νόμου ή διατάξεως νόμου δεν πάμε σε μια υπερκείμενη αρχή, η ίδια η Ολομέλεια με την αρχή της πλειοψηφίας αποφασίζει.
Και μπορεί να φαίνεται παράξενο πως μπορεί να κρίνεται η αντισυνταγματικότητα με βάση την πλειοψηφία αλλά έτσι είναι αυτές οι διαδικασίες, γιατί είμαστε σε ένα συλλογικό όργανο» υποστήριξε ο κ.Τασούλας.
Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα αν στην επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής την ερχόμενη Πέμπτη 7/11 οι Δ.Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης μπουν στην επιτροπή ο κ.Τασούλας υπογράμμισε πως «δεν μιλώ με βάση προβολές στο μέλλον» και ότι περιμένει την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.
«Το πρόβλημα έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης μιας απόφασης της πλειοψηφίας.
Και από εκεί και πέρα πάνω σε αυτή την άρνηση οικοδομείται όλο το σκηνικό, «εγώ θα έρθω και θα δείτε τι θα κάνω και ας με βγάλετε έξω και τι θα κάνει ο Τασούλας και αν θα στείλει τη φρουρά» και όλα αυτά.
Η ουσία είναι ότι όπως εξελίσσεται αυτή η υπόθεση βλέπουμε ότι δημιουργούνται κορυφαία ζητήματα που επιτάσσουν την επιτάχυνση και την εξέλιξη της ουσιαστικής και όχι διαδικαστικής δουλειάς της επιτροπή.
Για αυτό και θα συμβάλλουμε όλοι μέχρι την Πέμπτη να εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.
Νομίζω ότι αν θέλουμε να βρίσκουμε λόγους να τσακωνόμαστε, με το παραμικρό μπορούμε να βρίσκουμε.
Αν θέλουμε όμως σε ορισμένα βασικά και σοβαρά θέματα να δείχνουμε ότι μας ενδιαφέρει η ουσιαστική εξέλιξη των υποθέσεων πάλι είναι στο χέρι μας. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε αν μας ενδιαφέρει η ουσία του θέματος ή να υπονομεύσουμε την εξέλιξη μιας έρευνας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης