Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,08% και τα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,08% και τα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Οριακές απώλειες σημείωσε σήμερα Δευτέρα (4/11) ο χρυσός, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω των θετικών εξελίξεων που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε πτώση μόλις -0,08% στα 1.510,15 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Μέσω συνέντυξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν φυσιολογικοί λόγοι ώστε να μην ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας».
Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι άδειες για τις αμερικανικές εταιρείες προκειμένου να συνεχίσουν τις συνεργασίες τους με τη Huawei Technologies «θα έρθουν πολύ σύντομα».
Όσον αφορά την αμερικανική οικονομία, τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής για τις νέες θέσεις εργασίας στη χώρα έφεραν αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών, καθώς οι 128 χιλ. νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών για δημιουργία 75 χιλ. θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, οι αναλυτές της National Australia Bank παρέμειναν επιφυλακτικοί, αναφέροντας ότι «όσο και αν οι εξελίξεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης είναι σίγουρη, τα αμφιλεγόμενα ζητήματα σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ θα ακυρώσους τους προγραμματισμένους δασμούς του Δεκεμβρίου παραμένουν, και έαν το ζήτημα δεν επιλυθεί, τότε η εμπορική συμφωνία θα μπορούσε εύκολα να καταρρεύσει».
Αναφορικά με την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, οι αναλυτές τονίζουν ότι «είναι πιθανό ότι η πλειψηφία των επενδυτών επέλεξε να διατρήσει την έκθεσή της στον πολύτιμο μέταλλο, καθώς η αυξημένη εξάρτηση από τα μακροοικονομικά στοιχεία και ο επίμονα αδύναμος πληθωρισμός αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω μειώσεις το 2020».
«Καθώς οι προοπιτκές εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα στοιχεία, αναμένουμε ότι το πολύτιμο μέταλλο θα είναι αρκετά ασταθές προς οποιαδήποτε πλευρά των 1.500 δολ. ανά ουγγιά, μέχρι η τάση των ασθενέσθερων στοιχείων να προκαλέσει περαιτέρω μειώσεις το 2020», πρόσθεσε η National Australia Bank.
Απώλειες -0,12% σημείωσε ο άργυρος, φθάνοντας στα 18,03 δολάρια η ουγγιά.
Ισχυρές πιιέσεις δέχθηκε τόσο η πλατίνα όσο και το παλλάδιο καθώς υποχώρησαν -1,46% και -1,72% για να διαμορφωθούν στα 940,20 και 1.753,60 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης