Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Προϋπόθεση για ανάπτυξη 2,8% το 2020, η επίσπευση εμβληματικών έργων (Ελληνικό) και η αύξηση επενδύσεων

tags :
Παπαθανάσης: Προϋπόθεση για ανάπτυξη 2,8% το 2020, η επίσπευση εμβληματικών έργων (Ελληνικό) και η αύξηση επενδύσεων
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε την προσήλωση της κυβέρνησης στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος 
Τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την επιμελητηριακή κοινότητα και οι λύσεις που πρέπει να προωθηθούν, συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Νοεμβρίου στα Χανιά.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε στον κοινό στόχο της επιχειρηματικής κοινότητας και του υπουργείου, που είναι η ανάπτυξη.
Τόνισε την προσήλωση της κυβέρνησης στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, σημειώνοντας «βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον θετικό καθότι έχει σταλεί ένα μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.
Και σαφώς κάτι αλλάζει γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση φιλοεπενδυτική η οποία θέλει με διάφορα μέτρα να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας για να γεννηθούν περισσότερες και καλύτερες αμειβόμενες θέσεις εργασίας».
Για την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 2,8% το επόμενο έτος, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι προϋπόθεση είναι η επίσπευση εμβληματικών έργων, όπως το Ελληνικό και η αύξηση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων κατά 15%.
Επεσήμανε ακόμα ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι αυτό γίνεται μέσω και του νέου νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα».
Αναφερόμενος στο νέο νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα» ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι θα φέρει μια ανάπτυξη 5% του ΑΕΠ τα επόμενα 10 χρόνια. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, άρει τα επενδυτικά εμπόδιο και δίνει ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις, βάζει τη χώρα σε μια ψηφιακή εποχή, θεραπεύει αδυναμίες για την προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίζει το επενδυτικό περιβάλλον, στηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις, διασφαλίζει και ενισχύει τις συνθήκες πλήρους απασχόλησης κ.ά. «Εκείνο όμως το οποίο κυρίως κάνει ο νόμος αυτός είναι ότι θέλει το 90% των (επιχειρηματικών) δραστηριοτήτων να ξεκινούν με απλή δήλωση και κατόπιν με συμμόρφωση», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης