Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Καταλονία ο βασιλιάς Felipe - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Στην Καταλονία ο βασιλιάς Felipe - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους
Υποδοχή με αποδοκιμασίες για τον βασιλιά της Ισπανίας στην Καταλονία
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Felipe πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καταλονία, με χιλιάδες κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους και να τον υποδέχονται με διαμαρτυρίες.
«Η Καταλονία δεν έχει βασιλιά» φώναζαν οι διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες της καταλανικής ανεξαρτησίας.
Η περιοχή πλήττεται από έντονες διαμαρτυρίες και επεισόδια για εβδομάδες.
Ορισμένοι διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του βασιλιά.
Η βασιλική οικογένεια παρέστη σε τελετή βράβευσης νεαρών ταλέντων. Στον χώρο της τελετής εφαρμόστηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
«'Εχουμε πολιτικούς κρατούμενους στη φυλακή. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», ανέφερε στα ισπανικά μέσα η 70χρονη Dolors Aguilera, αναφερόμενη στους 9 διακεκριμένους ηγέτες που καταδικάστηκαν στις 14 Οκτωβρίου με όρους μακράς φυλακής για το ρόλο τους στην αποτυχημένη προσπάθεια ανεξαρτησίας της Καταλονίας το 2017.
Η καταδίκη προκάλεσε κύμα μαζικών διαμαρτυριών στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές συχνά συγκρούονται με την αστυνομία, εμποδίζουν τους δρόμους και καίγονται δοχεία απορριμμάτων και οχήματα.
Η αναζωπυρωμένη κρίση της Καταλονίας περιπλέκει περαιτέρω το κατακερματισμένο πολιτικό περιβάλλον της χώρας, καθώς η Ισπανία προετοιμάζεται για τέταρτες εκλογές σε 4 χρόνια την Κυριακή 10/11, αφού ήταν χωρίς κυβέρνηση εδώ και μήνες.

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης