Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για το φορολογικό και το προσφυγικό – Εξειδικεύεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για το φορολογικό και το προσφυγικό – Εξειδικεύεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός
Έντονες αντιδράσεις ανά την χώρα για την μετεγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 6/11 στις 12:30 μετά το μεσημέρι για το προσφυγικό αλλά και για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ενδοχώρα αλλά και με την αυστηριοποίηση των ελέγχων στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.
Η σύσκεψη αυτή γίνεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις σε διάφορα σημεία της χώρας για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.
Η κυβέρνηση διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο πως προτεραιότητα είναι η αποσυμφόρηση των νησιών, χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό ζήτημα εθνικής σημασίας.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας σημείωσε πως «με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος» προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς,  έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν αποχωρήσει από τα νησιά του Αιγαίου άλλοι 4.000 πρόσφυγες οι οποίοι θα μείνουν σε καταλύματα και ειδικά διαμορφωμένες δομές σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Όπως είπε χθες ο κ.Πέτσας, τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί 1.100 πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα ενώ συνολικά από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο έχουν φύγει από τις δομές στα νησιά 6.500 άτομα.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα.
«Ακολουθούμε δύο αρχές.  
Τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και δεύτερον ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.
Παράλληλα, προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο.
Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης ο κ.Μητσοτάκης θα εξετάσει και τις τελικές ρυθμίσεις σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, με απώτερο στόχο σε αυτό να αποτυπωθούν τόσο οι μειώσεις των φόρων όσο και μέτρα που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης