Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τριών ετών ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τριών ετών ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, παρά την άνοδο που σημείωσε σε μηνιαία βάση
Άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/11) στοιχεία που δημοσίευσε η Markit, και τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τριών ετών στα οποία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο, καθώς διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες, έναντι 51,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας σημείωσε επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο υποδείκτης προσδοκιών των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα στις 48,9 μονάδες, έναντι 48,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στις 48,5 μονάδες.
Ωστόσο, παρά τη βελτίωση που σημείωσε ο δείκτης, παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
«Ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανίας συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά υπάρχουν αυξημένα σημάδια ότι η εγχώρια οικονομία υποκύτπει στην αδυναμία του μεταποιητικού κλάδου», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Με βάση τα στοιχεία, η οικονομία της Γερμανία φαίνεται έτοιμη για μία ακόμα αδύναμη επίδοση το τέταρτο τρίμηνο, με μία περαιτέρω ήπια συρρίκνωση της παραγωγής να παραμένει πιθανή», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης