Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +3,1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Κατά +3,1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος των λιανικών πωλήσεων θα διαμορφωθεί στο +2,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκαν κατά +3,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +2,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,4%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,1% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,6% τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3,2% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος στην Ευρωζώνη σημειώθηκε στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +4,6%, ενώ οι πωλήσεις τους τομείς καυσίμων και τροφίμων αυξήθηκαν κατά +1,6% και +1,3% αντίστοιχα.
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τομέας μη εδώδιμων προϊόντων αυξήθηκε κατά +4,6%, ο τομέας καθσίμων ενισχύθηκε κατά +2%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού διαμορφώθηκε στο +1,7%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε στη Ρουμανία (+7%) και την Ουγγαρία (+5,8%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στο Σλοβακία (-2,7%) και τη Λετονία (-0,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης