Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία - Ο Johnson σύγκρινε τον Corbyn με τον… Stalin

Βρετανία: Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία - Ο Johnson σύγκρινε τον Corbyn με τον… Stalin
Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου αφού το Κοινοβούλιο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών
Με τον… Stalin συνέκρινε τον αντίπαλό του Jeremy Corbyn, ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος ξεκίνησε επίσημα σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση να «εκπληρώσει το Brexit».
Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου αφού το Κοινοβούλιο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τρία χρόνια βαθιά διαφωνίας αναφορικά με το Brexit που έχει πλήξει την πίστη των επενδυτών στη σταθερότητα της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας και έχει ζημιώσει τη διεθνή θέση της Βρετανίας.
Η έκβαση των εκλογών είναι δύσκολο να προβλεφθεί, με το άμεσο ερώτημα για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να περιπλέκει την επιλογές που παραδοσιακά κάνει το εκλογικό σώμα, δίνοντας σε μικρότερους ανταγωνιστές την ευκαιρία να σταθούν απέναντι στα δύο μεγαλύτερα κόμματα –τους Συντηρητικούς του Τζόνσον και το Εργατικό Κόμμα.
Ενώ ο Johnson θέλει να ορίσει την ψηφοφορία ως έναν τρόπο για να διευθετηθεί το Brexit, εγχώρια ζητήματα όπως το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας επίσης θα έχουν σημαντικό ρόλο.
«Δεν θέλω εκλογές.
Κανένας πρωθυπουργός δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ιδιαίτερα όχι τον Δεκέμβριο», έγραψε ο Johnson σε άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph.
«Αλλά όπως έχουν τα πράγματα, απλά δεν έχουμε επιλογή –διότι μόνο μέσω της εκπλήρωσης του Brexit τις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε όλες τις προτεραιότητες για τον βρετανικό λα
ό».
Νωρίτερα σήμερα ο Johnson έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προκειμένου να ζητήσει την άδειά της για τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Επιστρέφοντας στην κατοικία του στη Ντάουνινγκ Στριτ, θα ανακοινώσει επίσημα τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ αργότερα θα κηρύξει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί του Τζόνσον έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Εργατικών, αλλά οι εκλογολόγοι προειδοποιούν ότι το κλίμα είναι ασυνήθιστα ευμετάβλητο.
Οι έρευνες έδειχναν ότι η προκάτοχός του, η Theresa May, είχε τεράστιο προβάδισμα για τις πρόωρες εκλογές του 2017, στις οποίες απλά εξανεμίστηκε η κοινοβουλευτική της αυτοδυναμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης