Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα απομακρύνει ακόμη πιο πολύ τους αγοραστές από τους πλειστηριασμούς

Η αναστολή του ΦΠΑ  στα ακίνητα απομακρύνει ακόμη πιο πολύ τους αγοραστές από τους πλειστηριασμούς
Στέλεχος της κτηματαγοράς εκτιμά ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν να δουνστην πράξη πως θα λειτουργήσει η αγορά
Στα αζήτητα έμεινε ακίνητο στα Βριλήσσια συνολικού εμβαδού  270 τ.μ. με την αξία του να διαμορφώνεται στα 1233 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, το οποίο  βρίσκεται σε οικόπεδο  οικοδομήσιμο έκτασης 238 τ.μ.
Άκαρπη απέβη η διαδικασία πλειστηριασμού κατά τις εταιρείας Nicolas Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Κομμωτικής και Καλλυντικών καθώς  δεν υπήρξε κανέναν  ενδιαφέρον  για την απόκτησή του.
Η εμπορική αξία του ακινήτου  είχε προσδιοριστεί  σε 332.968  ευρώ  και η επισπεύδουσα ήταν η PQH που λειτουργεί για λογαριασμό της  ProBank που βρίσκεται υπό ειδική εκκαθάριση.
Στέλεχος της κτηματαγοράς εκτιμά ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν να δουνστην πράξη πως θα λειτουργήσει η αγορά των  ακινήτων με την αναστολή του ΦΠΑ24% για τα ακίνητα που έχουν άδεια οικοδομής από το 2006.
Το ίδιο προσδοκά ότι οι κατασκευαστές για διώξουν το απόθεμα ακινήτων που έχουν στα χέρια τους,  δεν θα αποτολμήσουν να καρπωθούν οι ίδιοι την αναστολή του ΦΠΑ ανεβάζοντας τις τιμές.
Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί δεν συγκινούν τους εν δυνάμει αγοραστές, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να τα αγοράζουν οι ίδιες με την προσδοκία να τα πουλήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες.
Μέχρι σήμερα οι τράπεζες κατέχουν ακίνητα από τους άγονους πλειστηριασμούς που να σημειωθεί  ξεπερνούν τα 20.000.
Οι τράπεζες αλλά και τα Fund που αναμένεται να αναλάβουν δράση καθώς έχουν  αγοράσει «κόκκινα» δάνεια με εξασφαλίσεις  εκτιμάται  ότι θα  δυσκολευτούν  να ρευστοποιησουν ακίνητα σε τιμές που θα επιθυμούν  εξαιτίας  της αναστολής   του ΦΠΑ  στα νεόδμητα ακίνητα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης