Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ενημέρωση που έστειλε η βρετανική Mothercare στο παγκόσμιο δίκτυο franchise και στην Κλουκίνας-Λάππας

Η ενημέρωση που έστειλε η βρετανική Mothercare στο παγκόσμιο δίκτυο franchise και στην Κλουκίνας-Λάππας
«Το παγκόσμιο δίκτυο franchise είναι μία εμπορικά καλή και κερδοφόρα επιχείρηση» αναφέρει η Mothercare
Μετά τις ανακοινώσεις για αίτηση τοποθέτησης διαχειριστών από τη βρετανική Mothercare (τις ανακοινώσεις δημοσίευσε στο ΧΑ η Κλουκίνας-Λάππας), η εταιρεία απέστειλε στο παγκόσμιο δίκτυο franchise ειδική ξεχωριστή ενημέρωση.
Στην Ελλάδα, ενημέρωση έλαβε η εισηγμένη Κλουκίνας-Λάππας η οποία εμπορεύεται και πουλάει τα προϊόντα της βρετανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews στην επιστολή που έλαβε η Κλουκίνας-Λάππας αναφορικά με την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα της Mothercare αναφέρει: «Το παγκόσμιο δίκτυο franchise είναι μία εμπορικά καλή και κερδοφόρα επιχείρηση.
Επιπλέον πιστεύουμε ότι η παγκόσμια μάρκα έχει αναπτυξιακή δυναμική και υπό μία νέα δομή ανεξάρτητη από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αναπτυχθεί.
Παρόλο που λυπούμαστε για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να εντάξουμε τη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση, είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεχή υποστήριξη των ενδιαφερομένων μας υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο, βιώσιμο μέλλον για το brand Mothercare.
Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις franchise και τις στρατηγικές μας εταιρικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο».
Αναφορικά με το λιανικό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο είναι ζημιογόνο η εταιρεία αναφέρει στην ίδια επιστολή: «Το συμβούλιο της Mothercare συνεργάζεται με τους με ειδικούς συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές για το μέλλον της επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη δομή της ιδιοκτησίας, όπως το ενδεχόμενο να γίνει franchise.
Ενώ υπάρχουν πολλοί έμποροι λιανικής που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για franchise δεν μπορέσαμε να βρούμε υποψήφιο να αναλάβει όλο τον έλεγχο των καταστημάτων.
Συγκεκριμένα υπάρχει απροθυμία για ανάληψη των καταστημάτων και των υποδομών αποθήκευσης, έδρας κτλ.
Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη αλλά σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη που θα μπορούσε να ανακοινωθεί.
Το Bankingnews πρόσφατα είχε δημοσιεύσει πως οι πληροφορίες για τη βρετανική εταιρεία ανέφεραν ότι θα επιχειρηθεί σπάσιμο της εταιρείας σε τρία κομμάτια, ένα τα μαγαζιά που έχουν το πρόβλημα, ένα το franchise και ένα η σχεδίαση και παραγωγή.
Το κομμάτι των καταστημάτων επιχειρείται να γίνει franchise αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
Από την παραπάνω ενημέρωση επιβεβαιώνεται ότι δεν επηρεάζουν το παγκόσμιο δίκτυο οι εξελίξεις.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης