Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 4 ετών οι ευρωαγορές λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Άνοδος +0,81% για τον DAX

Σε υψηλά 4 ετών οι ευρωαγορές λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Άνοδος +0,81% για τον DAX
ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία να αναθεωρήσουν αναλογικά και σταδιακά τους δασμούς στα εμπορεύματα
Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αισιοδοξία που επικράτησε μεταξύ των επενδυτών  για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, καθώς εκτιμάται ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας είναι εφικτό να υπογραφεί εντός του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές μετοχές να ενισχύονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μάλιστα διατηρήθηκε για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,81% στις 13.286 μονάδες, με τη μετοχή της Siemens να σημειώνει άνοδο 3,4% μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δ΄τρίμηνο 2019.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε άνοδο 0,14% στις 7.406 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στις 5.890 μονάδες με άνοδο 0,41%.
Image
O FTSE MIB στο Μιλάνο είχε άνοδο 0,57% στις 23.506 μονάδες.
Image
Στις 9.444 μονάδες έφθασε ο IBEX 35 στη Μαδρίτη με άνοδο 0,49%.
Image
Σημαντικά κέρδη εμφάνισαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κλάδου εξόρυξης.
Στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία να αναθεωρήσουν αναλογικά και σταδιακά τους δασμούς στα εμπορεύματα.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, τονίζοντας ότι το ποσό της δασμολογικής ελάφρυνσης που θα έρθει στην πρώτη φάση, και που θα υπογραφεί τις προσεχείς εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας,
Όπως είπε ο Gao Feng, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, η αναλογία των δασμών που θα ακυρωθούν, πρέπει να είναι η ίδια.
«Το πόσοι δασμοί θα ακυρωθούν, μπορεί να είναι μέρος της διαπραγμάτευσης» είπε ο Gao Feng, υποστηρίζοντας πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες να ακυρώσουν σε διάφορες φάσεις τους δασμούς που έχουν επιβληθεί τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι έπειτα από 16 μήνες αντεγκλήσεων και ανταλλαγών επιπρόσθετων δασμών, καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να δώσει εικόνα αδυναμίας στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.
Η Κίνα αξιώνει να καταργηθούν ή να μειωθούν αρκετοί δασμοί, ώστε η συμφωνία να μην προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό.
Οι δύο κυβερνήσεις θα εξακολουθήσουν να εργάζονται για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε βαθμό που θα επιτρέψει να υπογραφεί «προκαταρκτική» συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσά τους πιθανόν ακόμη και μέσα στον Νοέμβριο.
Ωστόσο το πού θα υπογραφεί το κείμενο με τη σειρά του μετατρέπεται πλέον σε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, με τις προτάσεις εκατέρωθεν να συμπεριλαμβάνουν από την Αλάσκα ως την Ελλάδα.

Bank of England: Αμετάβλητα επιτόκια στο 0,75% εν όψει εκλογών (12/12) - Υπέρ της μείωσης 2 μέλη

Αμετάβλητα στο 0,75% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκια, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία.
Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Jonathan Haskel και Michael Saunders διαφώνησαν με την απόφαση και τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.
Η στερλίνα διαπραγματεύεται με οριακές μεταβολές στα 1,2855 δολ. στον απόηχο της απόφασης από τη Νομισματική Επιτροπή της BoE.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Bank of England θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων εντός του 2020, εν μέσω επιβράδυνσης της βρετανικής οικονομίας και αβεβαιότητας για το Brexit.
Οι πιθανότητες για μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το 2020 διαμορφώνονται στο 55%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης