Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Δεν θα αντικατασταθούν Τζανακόπουλος, Πολάκης από την προανακριτική για τη Novartis

Βούτσης: Δεν θα αντικατασταθούν Τζανακόπουλος, Πολάκης από την προανακριτική για τη Novartis
Η αντιπροσωπεία των 7 θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν θα υπάρξουν αντικαταστάτες είπε ο κ.Βούτσης
Την θέση ότι οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από την προανακριτική για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης,  υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και ερωτηθείς για το εάν η πλειοψηφία έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει μέλη της επιτροπής, ο κ.Βούτσης απάντησε «ούτε κατά διάνοια».
«Πρώτον από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία των 7 θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος.
Δεν θα υπάρξουν αντικαταστάτες.
Δεύτερον, δεν θα διευκολύνουμε την τάση που υπάρχει στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μέσω διαδικαστικών θεμάτων, να μην υπάρξει εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή.
Είναι αδιανόητο, αντικοινοβουλευτικό, δεν έχει προηγούμενο και πλέον είναι και επικίνδυνο από τη στιγμή που θα δημιουργήσει επόμενο.
Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει τώρα με αυτό που λένε το 2010, γιατί τότε αυτοεξαιρέθηκαν.
Αν πράγματι νομιμοποιηθεί, ισχύσει και εφαρμοστεί, δίνει προηγούμενο και δίνει κατευθείαν στον αντίδικο ή κατηγορούμενο ο οποίος έσπευσε, όπως είδαμε τον κ. Τσοβόλα, να πει ότι αν τελικά ισχύσει αυτό, έχω μια λίστα από πολιτικούς οι οποίοι έλεγαν ότι είναι σκευωρία και είναι πλήρως μεροληπτικά τοποθετημένοι.  
Πρέπει να το ξανασκεφτούν γιατί ο δρόμος είναι ολισθηρός» υποστήριξε ο κ.Βούτσης.
Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής ο κ.Βούτσης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ούτε λέξη στον κανονισμό που να δίνει φίλτρο ως δικαίωμα ή δυνατότητα ή υποχρέωση προς τον πρόεδρο σε σχέση με την πρόσκληση και με τη σύγκληση και σύσταση των επιτροπών».
«Παίρνει απόφαση η Ολομέλεια για τη σύσταση και από εκεί και πέρα η συγκρότηση γίνεται δια του προέδρου της Βουλής που στέλνει στους αρχηγούς των κομμάτων και ζητά να μάθει ποιοι να είναι στην επιτροπή» είπε ο κ.Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα για το άρθρο 86 του Συντάγματος.
«Το πρόβλημα είναι εκεί.
Το άρθρο 86 έγινε έτσι από τους εμπνευστές του ώστε η πολιτική τάξη να έχει ισχυρή ασυλία και να υπονομεύεται το έργο των δικαστών.
Τώρα θα κριθεί η διάταξη την οποία είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε πάρει μόνο 179 ψήφους,  και υπαναχώρησε η ΝΔ διότι αντιλήφθηκε το πόσο σημαντική είναι αυτή η διάταξη , η διάταξη η οποία συνταγματικά ισχυροποιεί την άποψη ότι η δωροδοκία, δωροληψία γίνεται επ’ αφορμή το ότι κάποιος είναι υπουργός.
Έτσι ώστε να κοπεί το παραμύθι ότι δεν είναι κατά τη διάρκεια και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, άρα παραγράφεται.
Αν δεν το αποδεχθούν στη συνταγματική αναθεώρηση να μπει μέσα, θα πει ότι προφανώς υπάρχει στόχος η Novartis να μπει κάτω από το τραπέζι» υπογράμμισε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης