Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε χαμηλά τριών μηνών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,49% και τα 1.459,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε χαμηλά τριών μηνών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,49% και τα 1.459,25 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (8/11) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, μετά τη συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας να προχωρήσουν σε σταδιακή μείωση των δασμών, γεγονός που θα διευκολύνει την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,49% στα 1.459,25 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.
Παράλληλα, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι συνολικές απώλειες για την τρέχουσα εβδομάδα έχουν ξεπεράσει το -3%.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας έχουν μειώσει τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι απομακρύνονται σταδιακά από το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού.
«Ο χρυσός υποχωρεί σήμερα με τα αισιόδοξα σχόλια της Κίνας για το εμπόριο, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, οι αγορές και η περιορισμένη μεταβλητότητα στον πληρθωρισμό πλήττουν όλα τα ασφαλή καταφύγια», δήλωσε ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management στη Νέα Υόρκη, George Gero.
Σημειώνεται ότι η πτωτική πορεία του χρυσού είχε ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, μετά τις δηλώσεις της Federal Reserve ότι ενδέχεται να μην προχωρήσει σε άλλες μειώσεις επιτοκίων κατά τους επόμενους μήνες.
Οι δηλώσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ήρθαν μετά την απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να προχωρήσει στην τρίτη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης