Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Τρεις νεκροί και 4 αγνοούμενοι από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται - Τουλάχιστον 150 σπίτια καταστράφηκαν

Αυστραλία: Τρεις νεκροί και 4 αγνοούμενοι από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται - Τουλάχιστον 150 σπίτια καταστράφηκαν
Τουλάχιστον 100 σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες στην ανατολική Αυστραλία
(upd) Σε τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση που μαίνονται σε όλη την ανατολική Αυστραλία, ενώ τέσσερα άτομα αγνοούνται και τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καταστραφεί, όπως  ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι  δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά κοντά στο Γκλεν Ινές, πάνω από 550 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ, ενώ η  αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα πτώμα βρέθηκε σε απανθρακωμένο σπίτι βόρεια του Ταρί.
Στο μεταξύ, ένα πτώμα εντοπίστηκε σε όχημα και μια γυναίκα υπέκυψε αφού βρέθηκε χθες, Παρασκευή 8/11, με σοβαρά εγκαύματα.
Στο μεταξύ, φόβους ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί, είχε εκφράσει ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι εφτά αγνοούνται και 100 σπίτια καταστράφηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στην ανατολική Αυστραλία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για δύο νεκρούς σε πυρκαγιά 550 χιλιόμετρα νότια του Σίδνεϊ.
Ένα από τα δύο θύματα ήταν γυναίκα, που υπέκυψε στο νοσοκομείο λόγω των πολλών εγκαυμάτων που είχε.
Και οι εφτά αγνοούμενοι είναι επίσης από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς η Αυστραλία βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών χαμηλής βλάστησης και σοβαρή ξηρασία.
Οι προβλέψεις για τη συνέχεια του καλοκαιριού κάνουν, μάλιστα, λόγο για θερμοκρασίες υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα και για βροχοπτώσεις κάτω από τον μέσο όρο.
Την Παρασκευή 8/11 εκδόθηκε συναγερμός για 17 πυρκαγιές και για άλλες δύο από τις συνολικά 70 που έκαιγαν σε όλη την πολιτεία το Σάββατο 9/11.
Αλλά και στο Κουίνσλαντ χιλιάδες κάτοικοι στο θέρετρο Noosa πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια.
Οι αρχές του Κουίνσλαντ δεν έχουν καταλήξει ακόμα αν είναι ασφαλές για 2.000 ανθρώπους να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Κι αυτό διότι με τους ανέμους οι φωτιές μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή.
"Τρομακτικές" χαρακτήρισε τις φωτιές και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πολίτες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης