Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας

Θεοδωρικάκος: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας
Ο T. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας
Εθνικό πρόβλημα χαρακτήρισε το δημογραφικό ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του στην ενημερωτική Ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με δημάρχους και την Περιφέρεια Αττικής.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το δημογραφικό υπονομεύει το μέλλον του έθνους, τόνισε ότι « η αποσπασματική επιδοματική πολιτική και τα κάθε λογής φιλοδωρήματα δεν λύνουν το πρόβλημα.
Μπορεί προσωρινά να ανακουφίζουν αλλά δεν αντιστρέφουν τη δημογραφική τάση» και αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας, όπως η  ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%, η αύξηση κατά 30.000 των δικαιούχων voucher παιδικών σταθμών με στόχο να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας καθώς και στα αιτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών της ΑΣΠΕ.
Κατά τον ίδιο, καθοριστικοί παράγοντες για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση είναι η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού, αλλά και η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης