Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η ζωή μου στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη και με συμβιβασμούς

Merkel: Η ζωή μου στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη και με συμβιβασμούς
H ελευθερία, το να πρέπει κανείς να αποφασίσει για τα πάντα, είναι κάτι που πρέπει να το μάθει
Για την ζωή της στην Ανατολική Γερμανίας και τον τρόπο που την επηρέασε ως προσωπικότητα και ηγέτιδα μίλησε η καγκελάριος Merkel σε συνέντευξη της στην Süddeutsche Zeitung με αφορμή τον εορτασμό, των 30 χρόνων από την Πτώση του Τείχους.
«Επί 35 χρόνια βίωνα την επίσημη άποψη ως διαφορετική από τη δική μου.
Ήμουν μόνη με την άποψή μου ή την μοιραζόμουν με πολύ λίγους ανθρώπους.
Για αυτό και δεν με ενοχλεί όταν οι άλλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά», δήλωσε η Merkel περιγράφοντας τα χρόνια που έζησε στην Ανατολική Γερμανία ως «σχεδόν άνετα».
Η καγκελάριος, η οποία έζησε στο Ανατολικό Βερολίνο μέχρι την ηλικία των 35 ετών, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να εξηγήσει ότι το γεγονός ότι ζούσε σε ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν καθόριζε απολύτως την ποιότητα της καθημερινότητάς της.
«Η ζωή στην ΛΔΓ ήταν κάποιες φορές με κάποιο τρόπο σχεδόν άνετη, επειδή υπήρχαν πράγματα που πολύ απλά δεν μπορούσαμε να επηρεάσουμε.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι υπήρχε μια διαφορά μεταξύ του κράτους της ΛΔΓ και της ζωής των πολιτών της ΛΔΓ», προσθέτει η Merkel και συνεχίζει:
«Με ρωτούν αν μπορούσε κανείς να είναι ευτυχισμένος στην ΛΔΓ και αν μπορούσε να γελάσει. Ναι, αλλά κάναμε συμβιβασμούς».
Σε ό,τι αφορά την δυσκολία προσαρμογής πολλών Ανατολικογερμανών στην ελευθερία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, η Καγκελάριος επισημαίνει ότι «η ελευθερία, το να πρέπει κανείς να αποφασίσει για τα πάντα, είναι κάτι που πρέπει να το μάθει».
Σήμερα (9/11), Merkel και Frank Walter Steinmeier, θα υποδεχθούν μεταξύ άλλων τους ηγέτες των κρατών του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία) και θα παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης