Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έντονο ενδιαφέρον στα Βαλκάνια για τη Χρυσή Βίζα

Έντονο ενδιαφέρον στα Βαλκάνια για τη Χρυσή Βίζα
Στη Θεσσαλονίκη έχουν δοθεί μόνο 128 χρυσές βίζες και για αυτό χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση
Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι ενημερωμένες για τη Χρυσή Βίζα, ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος, στο πλαίσιο του Ελληνοσερβικού Φόρουμ που διοργάνωσαν στη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Philoxenia, το Ελληνο-Σερβικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Βόρειας Ελλάδος και το Επιμελητήριο Ελλάδας - Σερβίας, με την υποστήριξη της Δ.Ε.Θ. Helexpo και των υπουργείων Τουρισμού και Εσωτερικών.
Οι συμμετέχοντες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη Χρυσή Βίζα και ζήτησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, ο οποίος τόνισε ότι «ως Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε αξιοποιήσει τη δυναμική που έχει η περιοχή μας, όταν από τις χρυσές βίζες που έχουν δοθεί το 80% αφορά την Αθήνα και τζίρους που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ».
Στη Θεσσαλονίκη έχουν δοθεί μόνο 128 χρυσές βίζες και για αυτό χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση, σημείωσε.
Ο κ. Γεωργάκος υπενθύμισε πως μέσω του προγράμματος χρυσή βίζα, δηλαδή με την απόκτηση ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, ο κάτοχος του ακινήτου και η οικογένειά του αποκτούν άδεια παραμονής στη χώρα μας για πέντε χρόνια και αν συνεχίζει να έχει στην κατοχή του το ακίνητο, η άδεια αυτή ανανεώνεται.
Στόχος του φόρουμ ήταν να παρουσιάσει κάθε πλευρά προορισμούς όχι τόσο γνωστούς και δημοφιλείς για τη δημιουργία συνεργειών.
Η ελληνική πλευρά παρουσίασε την Πρέβεζα, η οποία γοήτευσε τους ξένους επιχειρηματίες, όπως είπε ο κ. Γεωργάκος, ενώ οι Σέρβοι παρουσίασαν την περιοχή της Βοϊβοντίνα, η οποία έχει πρωτεύουσα το Νόβισαντ.
Από τη συγκεκριμένη περιοχή ήρθαν 32 επιχειρηματίες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο. Επίσης, έγινε παρουσίαση της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης