Κύπρος: Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έτοιμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Κύπρος: Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έτοιμος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
Ελπίζουμε ότι η τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξει ανάλογη πολιτική βούληση
Έτοιμος να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη |Akinci δηλώνει ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, για τη συμφωνία Όρων Αναφοράς και την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.
Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ λέγοντας ακόμη πως «ο πρόεδρος είναι έτοιμος και για τη συνάντηση στο Βερολίνο, την οποία ο ίδιος είχε προτείνει και επιδιώξει».
«Ελπίζουμε ότι η τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξει ανάλογη πολιτική βούληση, θα εγκαταλείψει θέσεις που προτάχθηκαν στο προηγούμενο διάστημα από την τουρκική κυβέρνηση και δεν θα υποσκάψει την προσπάθεια, όπως έγινε τον Σεπτέμβριο στις διαβουλεύσεις με την κα Lutte», είπε.
Εν πάση περιπτώσει, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά όχι μόνο έχει σαφή θέση, αλλά επιδιώκει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, στοχεύοντας σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα απαλλάσσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS