Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: Οι Αμερικανοί με πίεζαν να δώσω στοιχεία για τον Λοβέρδο

Υπόθεση Novartis - Μανιαδάκης: Οι Αμερικανοί με πίεζαν να δώσω στοιχεία για τον Λοβέρδο
Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης στην  κατάθεση που έδωσε στους αντιεισαγγελείς  του Αρείου Πάγου, του ασκήθηκαν πιέσεις από το FBI  για να «δώσει» Έλληνες πολιτικούς και βασικά τον Ανδρέα Λοβέρδο
Πιέσεις για να δώσει στοιχεία για Έλληνες πολιτικούς και βασικά τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση της Novartis, δηλώνει ότι δέχθηκε στην ανάκρισή του από το FBI σε Βιέννη και Αμερική το 2018 ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης στην κατάθεση του στις αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real News".
Ο κ. Μανιαδάκης, είχε τον Φεβρουάριο του 2018 συνάντηση  με κλιμάκιο του FBI σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βιέννη, όταν στην Ελλάδα μαινόταν ο πόλεμος με την παραπομπή πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis.
Λίγους μήνες μετά, ο άλλοτε προστατευόμενος στην Ελλάδα μάρτυρας και κατόπιν κατηγορούμενος, συναντήθηκε  ξανά με την ίδια ομάδα ατόμων στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, στο ομοσπονδιακό κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το «τετ α τετ» κράτησε 8 ώρες.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης στην  κατάθεση που έδωσε στους αντιεισαγγελείς  του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, εκεί του ασκήθηκαν πιέσεις  (έως και εκβιασμός) από τους Αμερικανούς, ανάλογες με εκείνες των δικών μας εισαγγελέων, για να «δώσει» Έλληνες πολιτικούς και βασικά τον Ανδρέα Λοβέρδο.
 Αυτές οι επαφές , υποστηρίζει ο καθηγητής οικονομικών υγείας, καθώς και ενδιάμεσες προπαρασκευαστικές, έγιναν κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς.
«Έχω συναντηθεί με τις αμερικανικές Αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς.
Συγκεκριμένα, η κ. Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα,  καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.
Δεύτερον, ο κ. Ντζούρας (σ.σ. επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του FBI κατά την υπαγωγή μου στο ελληνικό πρόγραμμα,  προκειμένου οι αμερικανικές Αρχές να αξιολογήσουν αν θα ήθελαν να με εντάξουν στο δικό τους πρόγραμμα προστασίας.
Μετά τη συνέντευξη επικοινώνησαν μαζί μου οι Αμερικανοί απευθείας και συγκεκριμένα η δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που συντόνιζε το αμερικανικό κλιμάκιο»,  φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο ο κ. Μανιαδάκης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε  στην κατάθεση του ότι «στις 29 Αυγούστου του 2018 συναντήθηκα με τους Αμερικανούς στο Νιου Τζέρσεϊ, με πρωτοβουλία δική τους, στο ομοσπονδιακό κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την ίδια ομάδα ατόμων.
 Πριν από τη συνάντηση αυτή, στις 14 Αυγούστου 2018, με παρότρυναν οι Αμερικανοί να υποβάλω ηλεκτρονικά αίτηση περί προστασίας, ανωνυμίας και μεταγενέστερα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας, εφόσον το επιθυμούσα…
Στη συνάντηση με τους Αμερικανούς, που κράτησε 8 ώρες, μου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και εκβιαστικά προκειμένου να δώσω στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα για τον κ. Λοβέρδο.
Επαναλάμβαναν τα ίδια ακριβώς λόγια με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντάς μου ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό, καθώς και δική μου εμπλοκή σε δωροδοκία του, χωρίς να μου αποκαλύπτουν το όνομα αυτού, και ότι, αν δεν ομολογήσω θα στραφούν και αυτοί εναντίον μου και θα μου ασκήσουν δίωξη.
Παρά την κατατρομοκράτησή μου αυτή, τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και ότι δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν, οτιδήποτε κι αν μου συμβεί.
Μετά από πολύωρες πιέσεις, μου είπαν ότι το πολιτικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονταν ήταν ο κύριος Λοβέρδος.
Εκείνη τη στιγμή ένιωσα μια ανακούφιση διότι κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, δεδομένου ότι με τον κύριο Λοβέρδο  ουδεμία σχέση είχα ποτέ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης